Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Gazdaságtervezési és fejlesztési munkacsoportok Székelyföldön

Gazdaságtervezési és fejlesztési munkacsoportok Székelyföldön

2015. június 22-én és 23-án, Székelyföld gazdasági fejlesztésének érdekében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) képviselői székelyföldi önkormányzati vezetőkkel találkoztak. A megbeszéléseken Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács elnöke, Borboly Csaba és Incze Csongor, Hargita megye tanácsának elnöke és alelnöke, Péter Ferenc, a Székelyföldi Regionális Önkormányzati Tanács elnöke, valamint több NSKI munkatárs is részt vett.

A felek egyetértettek egy székelyföldi fejlesztési koncepció kidolgozásában, amelynek érdekében több ágazatot is érintő munkacsoportokat hoznak létre. Székelyföld specifikus gazdasági és társadalmi igényeinek és szükségleteinek biztosítása azt feltételezi, hogy egy fejlesztési koncepció keretében a hosszú távú stratégiákat le kell bontani különböző cselekvési tervekre. Mivel ezek fő forrását az európai uniós alapok jelentik, az elkövetkező hét év kiemelt fontosságúnak számít Székelyföld jövőjének tekintetében.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet szakemberein és az önkormányzatok képviselőin kívül a gazdaságfejlesztési irányokat meghatározó munkacsoportokba további olyan szakemberek bevonását is tervezik, akik segíteni tudják Székelyföld és a régió jövőjét meghatározó fejlesztéseket. 

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024