Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Határokon átnyúló zarándokhálózat fejlesztés

Határokon átnyúló zarándokhálózat fejlesztés

A 2014. május 14-én Grazban rendezett nemzetközi zarándoktalálkozó fontos lépés volt afelé, hogy a magyarországi és erdélyi zarándoklehetőségek mélyebben beépüljenek a nyugat-európai köztudatba és „vérkeringésbe”.

 

A horvátországi Máriabesztercéről Szlovénián át a stájerországi Mariazellbe vezető Mária zarándokutak fejlesztését a SI-AT európai területi együttműködési programból finanszírozott projekt keretében végezték a stájer és szlovén turisztikai partnerek.

A projekt részeként, annak újszerű eredményeit is bemutató nemzetközi zarándoktalálkozót tartottak Grazban, a Maria-Trost-i bazilika képzési központjában. A találkozón – az érintett országokon kívül – jelen voltak többek közt Budapest, Csíksomlyó és Hamburg képviselői is.

Magyarországot a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kutatási, Stratégiai és Koordinációs Igazgatóságáról dr. Molnár András József képviselte, aki bemutatta a magyarországi zarándokhálózatot, valamint a hét országot átívelő Mária út Mozgalmat.

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024