Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Kanyó Ervin délvidéki grafikusművész - virtuális ...

Kanyó Ervin délvidéki grafikusművész - virtuális tárlat a Kárpát-haza Galériában

A Kárpát-haza Galéria online tárlatának novemberi kiállító művésze: Kanyó Ervin délvidéki grafikusművész

                                       
A kiállítás időtartama: 2020. november 9 – november 18.

KANYÓ ERVIN

vajdasági képzőművész 

(Zenta, 1976 - )

 

Van egy idő, amely mozdulatlan, és nem fejezhető ki műszerekkel, inkább érzésekkel érezhető. Valami, ami itt maradt a régi időkből, a téglák között, az olcsó malter, és a gipsz vakolatok alatt, és ahogy ezek mállanak,  úgy ez az idő, az egyre tágabb repedéseken kiáramlik. Halkan folydogál az utcákon, tereken át.

Egyszerű történeteket rajzolok. Elindul a kezem és bejár millió vonallal utcákat tereket, házakat, háztetőket, belső zegzugos udvarokat. Sokszor precízen leíró, máskor piszkos maszatoló, aztán mindez keveredik. A vonalakra hatnak az érzések, rezdülések, lelki és hangulat állapotok. Ha lehetőségem van rá, elmegyek egy-egy hétvégén valahova, nézelődök, rajzolok, fotózok… Nagyon érdekelnek az épületek. Sok mindent elárulnak az emberekről, akik közöttük élnek. Szeretem a hely vélt élményét, szellemét megérezni, megragadni és valahogy megjeleníteni egy más képi síkon.

Kanyó Ervin 1976-ban született Zentán és a vajdasági Magyarkanizsán nőtt fel. A  gimnázium befejezése után 1995-ben az Újvidéki Művészeti Akadémia grafika szakára nyert felvételt, ahol Halil Tikveša és Milan Stanojev ismert grafikus művészek osztályában diplomázott. Ezt követően egy éves képzésen vett részt a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Jelenleg grafikusként, illusztrátorként, rajzpedagógusként, idegenvezetőként tevékenykedik Szabadkán.

Grafikái megjelennek a helyi folyóiratokban, kiadványokban.

2009-től tagja a Vajdasági Iparművészek Szövetségének. 2015-ben Dr. Bodrogvári Ferenc díjban részesült. Alkotásaival találkozhatunk önálló tárlatain és csoportos kiállításokon.

 A Kárpát-haza Galéria következő kiállító művésze, Kanyó Ervin, Vajdaságban élő képzőművész

Kanyó Ervin, vajdasági képzőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában

 

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024