akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírarchívum > „Kárpát-medencei oktatáskutatások eredményei az elmúlt öt ...

„Kárpát-medencei oktatáskutatások eredményei az elmúlt öt évben” című konferencia

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet 2021. december 2-án rendezi meg a „Kárpát-medencei oktatáskutatások eredményei az elmúlt öt évben” című konferenciáját.

Az Intézet alapítása óta kiemelt figyelmet szentel a Kárpát-medencei magyar nyelvű oktatás helyzetének, fejlesztésének.
A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az elmúlt években számos regionális, és Kárpát-medencei léptékű alap, és alkalmazott kutatást valósított meg.
A rendezvény keretében az elmúlt évek tapasztalatait, illetve ezek hasznosíthatóságát kívánjuk szélesebb körben ismertetni, ezzel is felhívva a figyelmet a téma kiemelt fontosságára, melyet a mostani világjárvány hatásai még inkább felerősítettek.

Az esemény keretében a távoktatás hatásait, a pedagógusok digitális attitűdjeit, a szórványoktatás helyzetét, az oktatás versenyképességének bemutatását, illetve a jövőbe tekintő fejlesztési javaslatok kérdéskörét kívánjuk körüljárni.

Örömünkre és megtiszteltetésünkre szolgálna, ha részt venne a 10:00 órakor kezdődő online eseményünkön.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Kérjük, jelezze részvételi szándékát 2021.11.19.12:00 óráig a balazs.vozar@nski.gov.hu email címen.

A rendezvény tervezett programja az alábbi linken tölthető le: PROGRAM

Hírek
2024. április 4.
A Nagyhéten Kárpátaljára látogatott a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Három esemény szerepelt a az orosz–ukrán háború nemzetpolitikai hatásainak stratégiai elemzéséért és nyomon követéséért felelős miniszteri biztos, Szász Jenő NSKI-elnök vezette delegáció programjában: Ekkel György (1826–1905) nemzetőr magyarországi támogatással felújított sírhelyének ünnepélyes átadása, a IV. Nemzetközi Gazdaságtudományi Konferencia ünnepélyes megnyitója a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán, illetve a „Zászlók, ha lengenek…” rajz- és esszépályázat kárpátaljai díjazottjainak díjátadó ünnepsége.


2024. április 2.
Temesváron a Magyar vagyok – Petőfi 200 kiállítás

A temesvári Új Ezredév Központban mutatták be a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által létrehozott, nemzeti költőnket megidéző kiállítást – számolt be a temesvári Heti Új Szó. A bemutatott anyagot hetven Kárpát-medencei alkotóművész műveiből válogatták.


2024. március 25.
Budapesti világörökségek

A budapesti világörökségi helyszínek fenntartható turisztikai hasznosítása és nemzetstratégiai jelentősége címmel a közelmúltban megjelent a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kutatási jelentése, melynek szerzője Dr. Tőzsér Anett.


összes hír >>
Európai uniós pályázatok
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
A Kárpát-haza őrei
Kárpát-Haza Galéria
VIA LUCIS
Kárpát-Haza.hu
Várak/Hrady/Castelli
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu