Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírek > Nemzetpolitika és szuverenitás konferencia Duray Miklós ...

Nemzetpolitika és szuverenitás konferencia Duray Miklós emlékére

A szakmai fórumot a 2022-ben elhunyt felvidéki politikus és közíró, Duray Miklós emlékére szervezték meg, aki maga is rendszeres résztvevője, szervezője és előadója volt azoknak a konferenciáknak, amelyeknek sorába illeszkedett a mostani is. Duray mindhárom szervező intézménnyel szoros együttműködésben állt, elhunytáig a Nemzetstratégiai Kutatóintézetnek is szakmai munkatársa volt.

Az NSKI részéről Péti Márton, Bali János, Borbándi Erik és Csonka Ákos vettek részt a tanácskozáson. Utóbbi három előadást is tartott a Duray-örökségről: Bali János Duray Miklós nemzetstratégiai munkásságáról és gondolatairól tartott expozét, Borbándi Erik az NSKI által készített, Duray-életművet összefoglaló poszthumusz kötet tárgyfejezeteit mutatta be, míg Csonka Ákos – aki Duray Miklóshoz hasonlóan szintén felvidéki származású – az ottani magyar fiatalok politikai gondolkodására és önszerveződésére gyakorolt hatásait foglalta össze.

A plenáris részben előadást tartottak továbbá a politikus-közíró korábbi munkatársai, barátai, így Garaczi Imre és Kulcsár László, továbbá Domokos Tamás és Somogyi Ferenc is.

A konferencia a plenáris részt követően szekciórészekben folytatódott, ahol további 29 kutató járta körül a nemzetpolitika és a nemzetstratégia egyes kérdéseit.


Nemzetpolitika és szuverenitás konferencia Duray Miklós emlékére

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024