akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírarchívum > Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás pályázat 2022 Eredményhirdetés

Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás pályázat 2022 Eredményhirdetés

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet 2022 januárjában pályázatot hirdetett tudományos kutatók és felsőoktatási hallgatók részére magyar nemzetstratégiai témájú tudományos művek alkotására, amelyek az NSKI adatbázisaira és kutatási eredményeire is támaszkodnak. A pályázatra összesen 9, igen magas színvonalú pályamű érkezett be, mindegyik egyéni kutatói kategóriában. Ezeket az NSKI munkatársaiból és külső szakértőkből álló Bíráló Bizottság értékelt.

Az értékelés során minden beérkezett pályaművet minden bíráló értékelt meghatározott szempontok pontozásával. A bírálók az általános tartalmi és formai jellemzők mellett külön szempontként vizsgálták a dolgozat nemzetstratégiai jelentőségét és a nemzetstratégiai relevanciát is. Az így elkészült értékeléseket a Döntőbizottság összesítette, akik a pontszámok és értékelések alapján választották ki a díjazottakat.

A Döntőbizottság három pályázónak ítélt meg pénzjutalommal járó helyezést. A nyertesek nevei és pályamunkáik alább olvashatók.

A Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás pályázat 2022 keretében helyezést elért pályázók és munkáik:

1. helyezést ért el:
Horeczki Réka A népességmegtartó képesség vizsgálata a Kárpát-medencei kisvárosok esetében” című pályaművével.

2. helyezést ért el:
Izing Máté A szomszédos országokból érkező működőtőke-befektetések térszerkezeti összefüggései Kárpátalján” című pályaművével.

3. helyezést ért el:
Balizs Dániel Olyan sok szlovák jön, hogy itt magyar lassan már nem is marad” – A lakóhelyi mobilitás hatása az etnikai mintázatra egy szlovákiai szuburbán térségben” című pályaművével.

A Döntőbizottság tagjai voltak:

Dr. Szőcs Levente (Babeș–Bolyai Tudományegyetem), Dr. Berghauer Sándor (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola), Dr. Péti Márton (NSKI, Budapesti Corvinus Egyetem), Dr. Bali János (NSKI, ELTE Bölcsészettudományi Kar), Dr. Schwarcz Gyöngyi (NSKI), Dr. Tőzsér Anett (NSKI), Dr. Szoták Szilvia (NSKI, Termini Egyesület), Csécsi Dávid (NSKI, Budapesti Corvinus Egyetem, Magyar Urbanisztikai Társaság).

A Bírálók és a Döntőbizottsági tagok nevében is gratulálunk minden díjazottnak!

Hírek
2024. május 21.
Interaktív mesejáték a Fehér megyei szórványban

Folytatta identitáserősítő programsorozatát 2024 májusában – a Magyar gyermek magyar iskolába elnevezésű mintaprojektje keretében – a Nemzetstratégiai Kutatóintézet az erdélyi mélyszórvány olyan településein, ahol veszélyben van a magyar nyelvű oktatás jövője és ahol az egyre fogyatkozó közösség ritkán részesülhet magyar kulturális élményben.


2024. április 19.
Kálmáncsehi-imakönyv bemutató

Kálmáncsehi Domonkos egykori székesfehérvári nagyprépost könyvtárából négy, párját ritkítóan szép kódex maradt fenn, közülük hármat külföldön őriznek.


2024. április 4.
A Nagyhéten Kárpátaljára látogatott a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Három esemény szerepelt a az orosz–ukrán háború nemzetpolitikai hatásainak stratégiai elemzéséért és nyomon követéséért felelős miniszteri biztos, Szász Jenő NSKI-elnök vezette delegáció programjában: Ekkel György (1826–1905) nemzetőr magyarországi támogatással felújított sírhelyének ünnepélyes átadása, a IV. Nemzetközi Gazdaságtudományi Konferencia ünnepélyes megnyitója a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán, illetve a „Zászlók, ha lengenek…” rajz- és esszépályázat kárpátaljai díjazottjainak díjátadó ünnepsége.


összes hír >>
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu