akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2023

Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2023

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) pályázatot hirdet tudományos kutatók és doktoranduszok részére magyar nemzetstratégiai témájú tudományos művek alkotására.

A pályázat célja, hogy hozzájáruljon a Magyarországgal szomszédos országokban élő külhoni magyar közösségek társadalmi, gazdasági, környezeti és kulturális viszonyainak feltárásához, valamint e külhoni közösségek Magyarországgal és egymással alkotott hálózatainak a feltérképezéséhez. A pályázat szintén szolgálja a magyarság és más nemzetek közötti kapcsolatok megértését is. A pályázat hozzájárul továbbá a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kutatási infrastruktúrájának és eredményeinek megismeréséhez és továbbfejlesztéséhez. Ezért a pályázók figyelmébe ajánljuk az NSKI kutatási eredményeit és adatbázisait. Ezek – többek között – az alábbi elérhetőségeken tanulmányozhatók (ezek felhasználása, a tanulmányokba történő beépítése nem kötelező jellegű): Kárpát-haza Statisztikák (https://www.karpat-haza-statisztikak.hu); NSKI Kutatási jelentései, tudományos publikációi (http://nski.hu/publikaciok.html).

A pályázat keretében előnyben részesülnek azok a munkák, amelyek a Kárpát-medence térségére, a külhonban élő magyarokra fókuszálnak. Felhívásunk interdiszciplináris, a diplomamunkák témaköre minden tudományterületre kiterjedhet, valamint multidiszciplináris jellegű pályaműveket is várunk. A pályamunkák földrajzi léptéke változatos lehet, hiszen nemzetstratégiai jelentőségű vizsgálatok már akár lokális (települési), de akár teljes nagyrégiós (Kárpát-medencei) léptékben egyaránt elvégezhetők.

Pályázati anyagok benyújtásának határideje:
2023. október 15.

Eredményhirdetés:
2023. november 15-ig.

Kik pályázhatnak?
Legalább osztatlan vagy mesterszakos felsőoktatási végzettséggel rendelkező tudományos kutatók vagy doktoranduszok (egyéni pályázók, valamint kutatócsoportok jelentkezését is befogadjuk).

Hogyan kell benyújtani a pályázati anyagokat?
Kérjük, küldje el pályázati anyagát a tudomanyospalyazat@nski.gov.hu címre elektronikus levél csatolmányaként. A tárgy mezőbe a ’Tudományos alkotás pályázat’ szöveget kérjük beírni!

Mit tartalmazzon a pályázati anyaga?

  • Kitöltött pályázói adatlapot (ld. külön letölthető mellékletben).
  • Pályaműként, egy min. 30.000 leütés terjedelmű (szóközök nélkül), a tudományos formai és tartalmi követelményeknek megfelelő, közlésre érett tanulmányt word doc formátumban. A pályamű feleljen meg a Kárpát-haza Szemle tudományos folyóirat formai követelményeinek. Lásd: http://nski.hu/karpat-haza-szemle.html A díjazott pályaművek esetében utólag mellékelni szükséges a diagramok, ábrák eredeti forrásdokumentumát (Excelben) és a közölt képeket (min. 1 MB felbontásban).

A pályázati anyagok elbírálása
A pályázati anyagokat Bíráló Bizottság – egy szakmai lektorálási folyamat végén - rangsorolja. A Bíráló Bizottság tagjai tudományos fokozattal (PhD) rendelkeznek. A Bíráló Bizottság az NSKI munkavállalóin kívüli tagokkal is rendelkezik.

Díjazás
A legjobbnak ítélt hat pályamunka szerzője pénzjutalomban részesül, melynek részleteit a pályázati kiírás tartalmazza.
A pályázat kiírójának döntése értelmében megosztott díjazás is elképzelhető, egyes díjak kiosztása elmaradhat a Bíráló Bizottság javaslata alapján.

 

A részletes pályázati kiírás ide kattintva érhető el.
A pályázói adatlap (jelentkezési lap) ide kattintva érhető el.

Hírek
2024. június 20.
VI. INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG HELYZETÉRŐL

Konferencia felhívás


2024. június 20.
Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2024

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a korábbi évekhez hasonlóan, pályázatot hirdet tudományos kutatók és doktoranduszok részére, magyar nemzetstratégiai témájú tudományos művek alkotására.


2024. június 20.
NSKI Diplomamunka pályázat 2023-2024

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet idén is pályázatot hirdet alap- és mesterszakos felsőoktatási hallgatók részére, nemzetstratégiai jellegű vagy jelentőségű témakörben készült kiemelkedő diplomamunkák jutalmazására.


összes hír >>
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu