Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Szakmai műhelytalálkozó Átányban

Szakmai műhelytalálkozó Átányban

2015. június 24-én került sor a „Kalákában a civilekért, a kultúráért és a helyi értékek megőrzéséért – Közösség- és gazdaságfejlesztés – Átány települési értékei” címet viselő szakmai műhelyfoglalkozásra Átányban. A rendezvényen a Nemzetstratégiai Kutatóintézet részéről Sütő Attila és Horváth-Morber Janka vettek részt.

A Nemzeti Művelődési Intézet Heves megyei irodája és a Csillagfalu Közhasznú Egyesület által szervezett műhelytalálkozón közösség- és helyi gazdaságfejlesztés témájú, illetve Átány település értékeit bemutató előadások hangoztak el.

Nyitóbeszédében Gönczi Mihály polgármester a települési értékek fontosságát hangsúlyozta, melyek megfelelő hasznosításával kitörési pontokat képezhetünk.

Sütő Attila, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet stratégiai tervező referense nyitóelőadásában átfogó képet adott a helyi gazdaságfejlesztés, mint fejlesztési megközelítés hazai és uniós stratégiai tervezési dokumentumokban való jelenlétéről, illetve a tematika megjelenéséről a magyarországi és külhoni nemzetstratégiai, nemzeti integrációs alapdokumentumokban és gazdaságfejlesztési tervekben.

Szakmai műhelytalálkozó Átányban

A műhelybeszélgetés során további előadások keretében Almádi János a Tisza-Tarna-Rima-mente Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület által az elmúlt évek és programozási időszakok során megvalósított helyi fejlesztésekről számolt be, elsődlegesen vidékfejlesztési és LEADER fókusszal. A záró prezentációban pedig Máté György, a Néprajzi Múzeum főosztályvezetője mutatta be Átány főbb kulturális értékeit és a települési értéktár bizottság munkáját.

Szakmai műhelytalálkozó Átányban

A műhelyrendezvényt követően, illetve azzal párhuzamosan kiegészítő rendezvények is zajlottak a településen. Kézműves foglalkozások mellett átányi ételek készítésével és átányi népdalokkal ismerkedhettek meg a résztvevők a műhelyrendezvény helyszínén túl a Tájházban, az Ötvöstábornok úti Közösségi Házban, az Élő Paraszti Portán és a Kakas-házban.

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024