Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Székelyföld-Magyarország felnőtt válogatott futsal mérkőzések

Székelyföld-Magyarország felnőtt válogatott futsal mérkőzések

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából kerül sor június 3-án, Székelyudvarhelyen, illetve június 4-én, Sepsiszentgyörgyön a Székelyföld - Magyarország felnőtt barátságos futsal mérkőzésekre.

A több mint tíz éves múltra visszatekintő barátságos mérkőzések sorozata – minden más sportágat megelőzve – 2004-ben indult útjára, célja pedig nem volt más, mint a nemzeti együvé tartozás és a magyar-magyar kapcsolatok erősítése.

2015. június 3-án, 19.00 órától a székelyudvarhelyi Városi Sportcsarnokban és 4-én, a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban a tizenharmadik, illetve a tizennegyedik mérkőzésekre kerül sor. Habár nem az eredmény a legfontosabb ezeken a találkozókon, a mérleg ez idáig a székely válogatott felé billen: nyolc győzelmükre a magyar válogatott négy sikerrel tudott válaszolni.

Jakab Zoltán (Székelyudvarhely) vezetőedző és Farkas Attila (Sepsiszentgyörgy) pályaedző által felkészített székely válogatott kerete a következő: Klein László, Péter Róbert, Kisgyörgy Zsolt, Szőcs László, Csoma Ferenc, Szabó Zsolt, Mánya Szabolcs, Bíró Attila, Szécsi Barna, Mihály Zoltán, Miklós Tamás, Simon Arnold (Székelyudvarhely), Casineanu Adrian (Kézdivásárhely), Csoma Alpár (Marosvásárhely), Máté József és Kanyó Szilárd (Sepsiszentgyörgy).

A Sito Rivera vezetőedző és Korolovszky Gábor, illetve Fehér Zsolt pályaedzők által felkészített magyar válogatott a következő kerettel vág neki az összecsapásoknak: Matkovics Gábor, Tóth Gyula, Dróth Zoltán (Győr), Hosszú Ádám, Klacsák Bence (Aramis), Vas Ádám, Németh Péter (Veszprém), Rábl János, Lovas Norbert, Dávid Richárd, Gál István, Nagy Tamás (Berettyóújfalu), Hajmási Milán és Öreglaki Norbert (Swietelsky-Haladás).

Tekintettel arra, hogy a korábbi székely válogatottak gerincét adó Székelyudvarhely Sportklub idén ünnepli második országos bajnoki címének tízedik évfordulóját, a székelyudvarhelyi mérkőzés előtt kerül sor a Székelyudvarhely Sportklub 2004/05 – Csíkszeredai Főkonzulátus mérkőzésre.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a Magyar Labdarúgó Szövetség és az Ypsylon Média Kft. közös szervezésében megvalósuló esemény támogatói a Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal és a sepsiszentgyörgyi Equites Egyesület, valamint a Székelyudvarhely FK, illetve a Sepsi Futsal teremlabdarúgó klubok.

 

Program:

Június 3., Székelyudvarhely, Városi Sportcsarnok:

-          18.00 óra: Székelyudvarhely SK 2004/05 – Csíkszeredai Főkonzulátus

-          19.00 óra: Székelyföld – Magyarország

 Székelyföld-Magyarország felnőtt válogatott futsal mérkőzések


Június 4., Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok:

-          20.00 óra: Székelyföld – Magyarország

Székelyföld-Magyarország felnőtt válogatott futsal mérkőzések 

Mindkét helyszín mérkőzéseire a belépés díjtalan.

 

Hajrá Székelyföld, hajrá Magyarország!

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024