akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírarchívum > Szent István öröksége 

Szent István öröksége

Kárpát-medencei keresztény magyar alkotóművészeti kiállítás a Bazilikában

Kisboldogasszony, azaz Szűz Mária születése ünnepének előestéjén, szeptember 7-én nyílt meg – hivatalosan is – a Szent István-bazilika altemplomában a XV. Ars Sacra Fesztiválhoz kapcsolódó, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keretében rendezett kiállítás.

A tárlaton kiállító 52 alkotóművész a napjainkban Budapesten rendezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, míg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet gyűjteményéből származó további 31 művész alkotása a 83 évvel ezelőtt szintén Magyarországon tartott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra utal.

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a kiállítás megnyitóján kiemelte: ebben a helyzetben, amelyben most vagyunk, a magyarság megmaradásának egyetlen lehetősége az, ha ugyanazt folytatja, mint amit Szent István elkezdett. "Támaszkodik a hagyományaira, támaszkodik az őseire - adott esetben mi például Szent Istvánra -, gyakorolja a hitet, és megérti azt, ami történik a Földön, és ami történik azon kívül" – mondta a miniszter.

Az NSKI elnöke, Szász Jenő által az esemény kapcsán kiadott művészeti albumba jegyzett előszava itt olvasható.

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány és a Józsa Judit Művészeti Alapítvány által rendezett tárlat szeptember 19-ig látogatható.

 

 

 

 

 

 

Hírek
2024. január 11.
Hungarikumokról a Nők Lapja folyóiratban

A Nők Lapja szerkesztősége a közelmúltban interjút készített intézetünk munkatársával, Dr. Tőzsér Anettel a hungarikumoknak a települések fejlődésében és az országimázs formálásában betöltött szerepéről. 


2024. január 4.
Templomi kivetítőrendszerek Székelyudvarhelyen

Az elmúlt esztendő utolsó hetében holografikus kivetítő- és online rendszereket adtak át három székelyudvarhelyi templomban. A Ferences Templomba, a Szent Miklós-hegyi és a Szent György Plébániatemplomokba felszerelt rendszerek a Nemzetstratégiai Kutatóintézet jóvoltából kerültek használatba.


2023. december 22.
Jótékonysági koncert a Szent István Bazilikában

Advent harmadik vasárnapján került sor – a Szent Márton Karitász Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvány javára szervezett – jótékonysági koncertre, amelyen a székelyudvarhelyi Alla Breve Vegyeskar és a budapesti Liszt Ferenc Kamarazenekar léptek fel.


összes hír >>
Európai uniós pályázatok
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
A Kárpát-haza őrei
Kárpát-Haza Galéria
VIA LUCIS
Kárpát-Haza.hu
Várak/Hrady/Castelli
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu