Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Szentlászlóig is elér a magyar nemzetstratégia

Szentlászlóig is elér a magyar nemzetstratégia

Március 9-én Szentlászló volt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-medencei bemutatkozó körútjának soron következő állomása.

Tavaly októberben kezdte meg bemutatkozó körútját a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, amely már minden Kárpát-medencei régióba eljutott, az intézet képviselői most Horvátországba látogattak.

A Kárpád-medencei fejlesztési fórumsorozat részeként a drávaszögi magyarok képviselőivel került sor szakmai konferenciára.  A konferencián azokat a kitörési pontokat próbálták megfogalmazni, amelyek révén a gazdasági felemelkedés sikeressé válhat. Elsősorban a mezőgazdaság tartozik ide, de az idegenforgalomról és más számításba vehető ágazatokról is szó esett.

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke ismertette az intézet programját a horvátországi magyarok képviselőivel.  Célként egy Kárpát-medencei fejlesztési hálózat létrehozását jelölte meg, melynek küldetése, hogy a 20. század tragikus eseményei következtében szétszóratott magyarságunk problémáira közösen próbáljunk megoldást találni a 21. század modern eszközeivel és uniós források bevonásával.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet olyan stratégiával állt elő, amely a Kárpát-medencei magyarság gazdasági fejlődését szolgálja. Kellően megszervezve magunkat ugyanis olyan uniós forrásokhoz juthatunk, amelyek jóvoltából gazdasági téren is felemelkedhet magyarságunk – mondta Jakab Sándor, a HMDK elnöke.

A konferencia után a résztvevők elhelyezték koszorúikat a honvédő háború szentlászlói áldozatainak emlékművénél.

 A koszorúzás után a Felelősség és hűség című, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulója alkalmából tartott ünnepi műsoron felszólalt De Blasio Antonio eszéki magyar főkonzul, Jakab Sándor, a HMDK elnöke, valamint Szász Jenő az NSKI elnöke. A Petőfi Sándor Kultúrotthon zsúfolásig megtelt nézőközönséggel. A helyi magyar kultúregyesület tánccsoportjain kívül neves magyarországi előadóművészek léptek színpadra, Kubinyi Júlia népdalénekes, Both Miklós, valamint Ferenczi György és a Rackajam színesítette a rendezvényt.

Forrás: KMS

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024