Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Tankönyvadomány a külhoni szakképzéshez

Tankönyvadomány a külhoni szakképzéshez

Több mint háromezer tankönyvet adott át Beregszászon Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) elnöke, első állomásaként annak a programsorozatnak, amelynek keretében az NSKI az év végéig közel százezer tankönyvet és elektronikus ismeretanyagot juttat el külhoni magyar oktatási intézményeknek. 

Tankönyvadomány a külhoni szakképzéshez

Tankönyvadományt nyújtott át a Nemzetstratégiai Kutatóintézet
a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolának Beregszászon

Az átadási ünnepségen Szász Jenő elismerően szólt a Rákóczi-főiskola úttörő szerepéről a határon túli magyar tannyelvű felsőoktatás kiépítésében, hangsúlyozva, hogy ez az oktatási intézmény modellkísérletként szolgálhat a külhoni magyar felsőoktatás fejlesztéséhez. Ennek tükrében kiemelten fontosnak nevezte, hogy az NSKI által átadott közel 3,2 ezer tankönyvet a főiskola munkatársai választották ki a tanintézetben folyó szakirányú képzés szükségleteinek megfelelően.

Szász Jenő elmondta, hogy az előkészítő egyeztetések után az NSKI Felvidékre mintegy 12 ezer, Erdélybe 60 ezer, Délvidékre pedig 20 ezer tankönyvet juttat el az adventi időszakban. Hozzátette: a kötetek szétosztását és eljuttatását az NSKI a határon túli pedagógiai intézetek bevonásával, így Kárpátalján a Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetség (KMPSZ) közreműködésével a felmerült igényeknek megfelelően koordinálja.

Az NSKI elnöke emlékeztetett arra, hogy a külhoni szakképzést, szakmai tárgyak oktatását segítő könyveket és elektronikus ismeretanyagot a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) és a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) ingyenesen bocsátotta a határon túli magyar oktatási intézmények rendelkezésére.

Forrás: MTI

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024