Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Társadalomkutatók határon innen és túl

Társadalomkutatók határon innen és túl

A Kárpát-medencei Fiatal Társadalomtudósok Konferenciáját rendezték meg Szegeden és Szabadkán. Április 3-án a szegedi Délvidék Ház adott otthont a tanácskozásnak, amelyet Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, valamint Szabó Pál Csaba, a Délvidék Ház igazgatója nyitott meg.

 

A részvevők előadásokat hallgattak meg az európai integráció bővítésének kérdőjeleiről és a határon átnyúló együttműködésről.

A konferencia április 4-én a szabadkai új városházán folytatódott. Szó volt a magyar állam nemzetpolitikai koncepciójáról és a kettős állampolgárság kérdésének aktualitásairól, a szerbiai magyar népességről, valamint a médiáról a Délvidéken.

A mai zárónapon – szintén Szabadkán – A magyar–szerb kapcsolatok és politika a Délvidéken címmel tartanak előadást.

A Kárpát-medencei Fiatal Társadalomtudósok Konferenciája évente-kétévente tematikus konferencián ad lehetőséget a Magyarországon és a határon túl fiatal társadalomtudósoknak, hogy hasznos szakmai kapcsolatokat alakítsanak ki, megosszák egymással véleményüket különböző kérdésekről, és bemutathassák tudományos eredményeiket.

 Forrás: delmagyar.hu

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024