Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírek > Tudományos előadás az NSKI-ban az etnikumközi ...

Tudományos előadás az NSKI-ban az etnikumközi viszonyok gazdasági aspektusairól

2023. június 21-én zajlott a Kutatási, Stratégiai és Koordinációs Igazgatóság előadássorozatának negyedik rendezvénye, amelyen a személyesen és az online térben jelen lévő érdeklődők az etnikumközi viszonyok gazdasági aspektusairól Kárpát-medencei metszetben beszámoló tudományos előadást hallgathattak meg. Csata Zsombor, az intézet külhoni kutatási hálózatának tagja, a Babes-Bolyai Tudományegyetem docense, a közel öt éve az NSKI irányításával lefolytatott szociológiai felmérés – az Életminőség és Jólét 2018–2019 elnevezésű kutatás – eredményeit is felhasználva tartotta meg előadását. 

Az alapvetően a Kárpát-medencében élő magyarok életminőségének összehasonlító vizsgálatára fókuszáló kutatásnak a kisebbségben élő magyarokra nézve volt egy másik célja is: az etnikumközi viszonyok gazdasági vonatkozásainak megismerése a Magyarországgal szomszédos államokban. Jelen előadás néhány olyan – már megjelent, vagy megjelenés alatt álló – tanulmánynak az eredményeit összegezte, amelyek ennek a vizsgálatnak a szakmai utóéletéhez kapcsolhatók.

Az előadást követően Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója korreferátumban reagált az elhangzottakra, majd a jelen lévők kérdéseire válaszolt az előadó.

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024