Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírek > Új egyetemi tankönyv a hungarikumokról

Új egyetemi tankönyv a hungarikumokról

A hungarikumok szerepe a magyar identitás és az országimázs formálásában címmel egyetemi tankönyv jelent meg, melynek szerzője intézetünk munkatársa, Dr. Tőzsér Anett.

A hiánypótlónak számító kötet a hungarikumokat abból a szempontból vizsgálja, hogy miként hatnak az érintett városok, falvak lakóinak életére és a települések fejlődésére, valamint az országimázsra. A kiadvány hasznos és érdekes lehet minden magyar ember számára, akit büszkeséggel töltenek el magyar értékeink. Olyan kérdésekre igyekszik választ adni a tankönyv, mint hogy miként befolyásolják a magyarság megítélését a hungarikumok, melyek az országimázst és a magyarságképet leginkább formáló hungarikumok. Megmutatja azt is, miként vált Csíksomlyó a hit megélésének helyszíne mellett egyben nemzeti zarándokhellyé, valamint hogy milyen szerepet töltött be a népművészet a Matyóföldön száz évvel ezelőtt, és milyet napjainkban.
A kiadvány digitális tankönyv formájában jelent meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Kiadója jóvoltából. Kereskedelmi forgalomba nem kerül, a Ludovika Kiadó elektronikus felületén érhető el:
A hungarikumok szerepe a magyar identitás és az országimázs formálásában

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024