Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Ungváron és Nagydobronyban díjazták a Magyar ...

Ungváron és Nagydobronyban díjazták a Magyar zászló és címer rajz- és esszépályázat kárpátaljai különdíjasait

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – a magyar zászló és címer március 16-i emléknapjának megünneplése alkalmából – idén is sikeresen bonyolította le rajz- és esszépályázatát. A márciusi budapesti díjátadót követően ezúttal Ungváron és Nagydobronyban vehették át a kárpátaljai díjazottak nyereményeiket Magyarország Ungvári Főkonzulátusának munkatársaitól.

A magyar zászló és címer, valamint – az Aranybulla kiadásának 800., Tamási Áron székelyföldi magyar író születésének 125., illetve Gárdonyi Géza magyar író, költő és drámaíró halálának 100. évfordulójára emlékezve – „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne…” témakörökben meghirdetett rajz- és esszépályázatra a Kárpát-medencéből és a diaszpórából közel 2200 rajz és mintegy 50 esszé érkezett, melyekből – az Erfán Ferenc kárpátaljai festőművész és Takaró Mihály író, irodalomtörténész, tanár által vezetett – szakmai zsűrik választották ki a nyertes pályamunkákat. Rajz kategóriában több mint 100 alkotást, míg az esszék közül 17 írást tartottak a szakemberek díjazásra érdemesnek.

Magyarország Ungvári Főkonzulátusa az elmúlt években mindig kiemelt partnere volt a Nemzetstratégiai Kutatóintézetnek a pályázat népszerűsítésében, a pályamunkák összegyűjtésében, valamint – a koronavírus járvány kirobbanásáig – a kárpátaljai díjátadók megszervezésében. Bacskai József főkonzul úr és munkatársai idén is készséggel vállalták az együttműködést, és segítségüknek köszönhetően május 23-án az Ungvári Művészeti Iskola és a Nagydobronyi Refortmátus Líceum különdíjasai és felkészítő tanáraik vehették át a megérdemelt nyereményeket és okleveleket.

A rajz- és esszépályázat további különdíjasai postai úton kapják kézhez a napokban jutalmaikat.


Képek forrása: Magyarország Ungvári Főkonzulátusa

A TV21 Ungvár felvétele a díjátadóról:

 

 

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024