Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > V. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna

V. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által létrehozott Kárpát-haza Labdarúgó Torna égisze alatt került sor Székelyudvarhelyen az V. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna küzdelmeire, amelynek keretében két trófea – az V. Székelyföldért Kupa, illetve az V. Autonómia Kupa – került kiírásra. 

V. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna 

A kétnapos tornán harminc együttes vett részt, több csapattal képviseltette magát Kárpátalja, Délvidék, Felvidék, Erdély, illetve az Anyaország. A sportesemény fővédnöke Dr. Kövér László házelnök, míg védnökei Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke voltak.

“Tiszta és nagy célokhoz csak tiszta és egyenes úton lehet eljutni” - Tamási Áron gondolata szerepelt a főszervező Nemzetstratégiai Kutatóintézet, illetve a társszervező Székelyföldért Társaság és a székelyudvarhelyi TUSA Sportegyesület rendezésében sorra került Kárpát-medencei teremlabdarúgó torna kiadványain. A szervezők elmondása szerint a foci - tulajdonképpen a sport - a tiszta, a tisztességes úton történő megmérettetésről, de elsősorban közösségi élményekről, a közösségépítésről szól. És mivel számukra nem kérdés, hogy Székelyföld autonómiája tiszta és nagy cél, az sem kérdés, hogy a sport közösségépítő erején keresztül is tehetünk egy lépést a hozzá vezető egyenes úton.

A nagyszámú résztvevő miatt két helyszínen megrendezett torna győztesei Orbaiszék és a székelyudvarhelyi Hargita csapatai lettek, előbbiek a negyven év alattiak számára kiírt Autonómia Kupát, míg utóbbiak a negyven év felettiek részére megrendezett Székelyföldért Kupát vihették haza, Kakasd, illetve Beregvidék csapatai felett aratott döntőbeli győzelmükkel.

A végig sportszerű és emelkedett hangulatú torna nagy győztesei mégsem ők, még csak nem is az egyéni trófeákat begyűjtő játékosok, hanem az egész Kárpát-medencei magyarság volt, amely megmutatta: közös erővel, összefogással újjászőhető a magyar közösség még élő és szervesen létező kelméje!

A díjkiosztó ünnepségen elhangzottak szerint, a Kárpát-haza Labdarúgó Torna következő állomására jövő tavasszal, Kárpátalján kerül sor.

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024