Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Vendégház átadás Jánkmajtison

Vendégház átadás Jánkmajtison

Vendégházat adtak át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jánkmajtison 2015. augusztus 25-én. Az Agricolae Kft. által létrehozott épület – a már rendelkezésre álló szálláshelyekkel együtt – a cégcsoportnál dolgozó mintegy harminc kárpátaljai és tíz partiumi munkavállaló számára biztosít majd lakóhelyet. Az ünnepélyes átadón köszöntő beszédet mondott Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, Szakáli István Lóránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár, valamint Németh Szilárd és Tilki Attila országgyűlési képviselők.

Vendégház átadás Jánkmajtison

Fotó: FM Sajtóiroda

Fráter Olivér beszédében felhívta a figyelmet a magyarságot érintő legaktuálisabb problémákra, majd hangsúlyozta, hogy a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai minden nap azon új ötletek, stratégiák megfogalmazásán és kidolgozásán munkálkodnak, melyek elősegíthetik a talpon maradást és a nemzeti integráció erősítését a Kárpát-medencében.

Az NSKI elnökhelyettese kitért az Ukrajnában és Kárpátalján uralkodó válságos állapotokra, s kiemelte, mindezek tudatában össznemzeti feladatunk és felelősségünk az ott élő honfitársaink segítése, támogatása. E szerepvállalásban pedig tiszteletreméltó és követendő példát állít a Biró Csaba és Biró József által vezetett Agricolae. Az 1998-ban alapított gyümölcs- és zöldség-nagykereskedelemmel foglalkozó családi vállalkozás sikereinek kulcsa ugyanis a Szatmár-vidék értékeinek megőrzése, valamint a történelmi Szatmár, Bereg és Ung vármegyék területén élő külhonba szakadt magyar nemzettársaink segítése, felkarolása.

Az ünnepélyes átadást Derencsényi Istvánnak, a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzőjének áldása és az ilyenkor szokásos szalagátvágás zárta.

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024