Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > VI. Extractum Pharma Kárpát Kupa

VI. Extractum Pharma Kárpát Kupa

Dunaszerdahelyi győzelemmel végződött a VI. Extractum Pharma Kárpát Kupa december 6-án vasárnap a csepeli Nagy Imre ÁMK Tornacsarnokában. A döntőt a Csepel Utánpótlás Sportegyesület focicsapata játszotta a felvidékiekkel, melyet kemény küzdelemmel nyert meg a címvédő Dunaszerdahely csapata.

A hat évvel ezelőtt életre hívott Kárpát Kupa a határon inneni és a határon túli ifjú labdarúgók vetélkedése, amelyen idén nyolc csapat vett részt. Határon túlról jelen volt az erdélyi Sepsiszentgyörgy, és Székelyudvarhely, a felvidéki Dunaszerdahely, a kárpátaljai Karácsfalva, a vajdasági Tóthfalu, valamint a magyarországi Karcag, a Szilády RFC Kiskunhalas, és a Csepel Utánpótlás Sportegyesület. A magyar és a székely himnusz eléneklése után a Kis-Csepel Táncegyüttes előadását tekinthették meg a jelenlévők.

Nemes József, az Extractum Pharma Zrt. vezérigazgatója megnyitóbeszédében a sportban rejlő értékekről beszélt: a sport reményt és erőt ad, képes megváltoztatni a világot, és megszüntetni az ellentéteket. – Akkor leszünk nyugodtak, ha ti, az utánunk jövő generáció a mi értékrendünket folytatjátok, és eléritek azt, hogy a mi tehetséges, szorgalmas nemzetünk magabiztos lesz, és elfoglalja méltó helyét a világ nemzeteinek sorában – szólt a fiatalokhoz.

Fráter Olivér szerint a tornán résztvevő magyar csapatok arról tesznek tanúbizonyságot, hogy a magyarságnak a Kárpát-medencében egy közös hazája van. „A fiatal és érkező nemzedékek életében, ezen maihoz hasonló rendezvények, a sport világán messze tovább jutó erővel vezetik vissza egymáshoz az elszakított nemzetrészek magyarságát. Mert ha tudunk egymásról és egyesítjük erőinket, akkor az megsokszorozza képességeinket, melynek révén kárpát-medencei megmaradásunk életesélyeit is tovább növelhetjük” – szögezte le a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese beszédében.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere elmondta, Csepel önkormányzata büszke arra, hogy azok közé az önkormányzatok közé tartozik, amelyik a napi feladatokon túl a magyar nemzeti ügyek érdekében is szerepet vállal: példaként említette a magyar állampolgárság megszerzésével kapcsolatos ügyekben Nagyszalonta városának nyújtott segítséget.

A megnyitó ünnepségen jelen volt még Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Ábel Attila alpolgármester, Ács Tibor, a Dominique Carpenter Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója, és Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetője.

Egész délelőtt zajlottak a meccsek az ÁMK tornacsarnokában. A döntő után tartott gálamérkőzésen a Nemzetstratégiai Kutatóintézet csapata küzdött a Csepeli Önkormányzat focistáival, akik között 9-es mezszámmal Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is pályára lépett. A baráti mérkőzést végül 2-1-re nyerte a Kutatóintézet.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Nemes József, az Extractum Pharma Gyógyszergyártó, Forgalmazó és Szaktanácsadó Zrt. vezérigazgatója, illetve Borbély Lénárd, a házigazda Csepel polgármestere mondtak köszöntőt.

 

Forrás: Csepel.hu

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024