Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > XI. Országos TDM Konferencia és Kárpát-medencei ...

XI. Országos TDM Konferencia és Kárpát-medencei Magyar Turisztikai Egyeztető Fórum

A 2014. május 28. és 30. között Hajdúszoboszlón megrendezett fórum a nyitónapi közgyűléssel és tisztújítással kezdődött és szakmai programokkal folytatódott.

A rendező Hajdúszoboszló desztináció, és a Hungarospa Gyógyfürdő Zrt. bemutatkozása után dr. Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes államtitkár ismertette a turizmuspolitika eredményeit és jövőbeni feladatait. Előadásában kiemelte, hogy a Magyar Turizmus Desztináció Menedzsment Szövetség fontos szerepet játszik a magyar turizmus megújításában.

A szakmai rendezvény másnapján a meghívott külhoni magyar turisztikai szervezetek (Magyarkanizsai TDM – Vajdaság; Hídverő Társulás – Felvidék; Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda – Kárpátalja; Babes-Bolyai Tudományegyetem Földrajz Kar – Kolozsvár, Erdély; Pogány-Havas Kistérségi Társulás – Székelyföld) valamint az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a Hét Vezér Turisztikai Egyesület részvételével kibővített Kárpát-medencei magyar turisztikai egyeztető fórumot is tartottak.

A konferencia utolsó napján Horkay Nándor, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet igazgatója tartott a turisztikai desztináció menedzsment szervezetek további fejlődési lehetőségeivel, jövőbeni feladataival és a többszintű TDM rendszer jövőjével foglalkozó vitaindító előadást, melyet követően interaktív fórummal zárult a háromnapos rendezvény.

A külhoni turisztikai szakemberek megerősítették igényüket arra, hogy a magyar helyi turizmust irányító, turisztikai desztináció menedzsment szervezetek felállításában tapasztalatokkal és jó gyakorlatokkal rendelkező magyarországi térségek a jövőben segítsék a külhoni magyar régiókat a szakmai fejlődésben. E tudástranszfer folyamat koordinálásában a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kutatási, Stratégiai és Koordinációs Igazgatósága is fontos szerepet vállal.

Kép forrása: www.turizmus.com

 

 

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024