Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete – tíz ...

Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete – tíz éve a nagycsaládosok szolgálatában.

2022. szeptember 24-én a Munkácsy Mihály Magyar Házban ünnepelte tízedik születésnapját a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE). A Nemzetstratégiai Kutatóintézetet a rendezvényen Kudlotyák Krisztina, az Intézet kárpátaljai munkatársa képviselte.

Az Egyesület közgyűléssel és családi programokkal méltatta megalakulásának évfordulóját. Az ünnepi eseményt a történelmi egyházak áldásával nyitották meg, ezt követően felolvasták Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének a levelét, melyben megköszönte a KMNE példaértékű munkáját és kitartását.

„Önök eddig is nagyon sokat tettek a gyermekvállalás, a családos életforma és a keresztény értékrend népszerűsítése érdekében. A jelenlegi körülmények között pedig a szervezetük által nyújtott anyagi és szellemi támogatás, illetve a sok hasznos közösségépítő program különösen értékes lehet mindazoknak, akik úgy döntöttek, szülőföldjükön maradva próbálják átvészelni ezt az embert próbáló időszakot.” – írta a kormányfő.

A szervezet küldetéséről, munkájáról, szerepéről, dinamikus fejlődéséről és a közös élményekről Török Dénes alapító elnök, majd Tarpai József jelenlegi elnök számolt be köszöntőbeszédében.

Számos más szervezet és intézmény mellett a Nemzetstratégiai Kutatóintézet is csatlakozott az Egyesület méltatásához. Intézetünk hosszú évek óta kíséri figyelemmel, segíti, szakmailag támogatja a nagycsaládosok kárpátaljai érdekképviseleti szervezetét, amely erejét a tagcsaládok által közvetített világszemléletből és értékrendből meríti.

Isten éltesse a kárpátaljai nagycsaládokat, Isten éltesse a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületét!


Fotók: Hegedüs Csilla

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024