akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete – tíz ...

Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete – tíz éve a nagycsaládosok szolgálatában.

2022. szeptember 24-én a Munkácsy Mihály Magyar Házban ünnepelte tízedik születésnapját a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE). A Nemzetstratégiai Kutatóintézetet a rendezvényen Kudlotyák Krisztina, az Intézet kárpátaljai munkatársa képviselte.

Az Egyesület közgyűléssel és családi programokkal méltatta megalakulásának évfordulóját. Az ünnepi eseményt a történelmi egyházak áldásával nyitották meg, ezt követően felolvasták Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének a levelét, melyben megköszönte a KMNE példaértékű munkáját és kitartását.

„Önök eddig is nagyon sokat tettek a gyermekvállalás, a családos életforma és a keresztény értékrend népszerűsítése érdekében. A jelenlegi körülmények között pedig a szervezetük által nyújtott anyagi és szellemi támogatás, illetve a sok hasznos közösségépítő program különösen értékes lehet mindazoknak, akik úgy döntöttek, szülőföldjükön maradva próbálják átvészelni ezt az embert próbáló időszakot.” – írta a kormányfő.

A szervezet küldetéséről, munkájáról, szerepéről, dinamikus fejlődéséről és a közös élményekről Török Dénes alapító elnök, majd Tarpai József jelenlegi elnök számolt be köszöntőbeszédében.

Számos más szervezet és intézmény mellett a Nemzetstratégiai Kutatóintézet is csatlakozott az Egyesület méltatásához. Intézetünk hosszú évek óta kíséri figyelemmel, segíti, szakmailag támogatja a nagycsaládosok kárpátaljai érdekképviseleti szervezetét, amely erejét a tagcsaládok által közvetített világszemléletből és értékrendből meríti.

Isten éltesse a kárpátaljai nagycsaládokat, Isten éltesse a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületét!


Fotók: Hegedüs Csilla

Hírek
2022. november 18.
KONFERENCIA FELHÍVÁS

2022. november 14.
Udvarhelyszék Népviseletben

Egynapos tanácskozást szervezett a lövétei Zöld Erdély Egyesület által működtetett Népiskolában a Nemzet­stratégiai Kutatóintézet (NSKI). A pénteki esemény apropóját Mihály János történész alapötlete szolgáltatta, az az elképzelés, amely alapján az elmúlt évtizedben létrejöttek a Homoródmentén és a Sóvidéken a népviseleti találkozók.


2022. november 11.
Aranyhintó, aranykard

Székelyudvarhelyre látogatott dr. Kálmán Attila történész, aki kedd délután Magyar arisztokrácia Erdélyben címmel tartott előadást a Tamási Áron Gimnázium dísztermében.


összes hír >>
Európai uniós pályázatok
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
A Kárpát-haza őrei
Kárpát-Haza Galéria
Kárpát-Haza.hu
Várak/Hrady/Castelli
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu