Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > „Felejthetetlen az ő halálok!”

„Felejthetetlen az ő halálok!”

Az 1849. október 6-án, Aradon kivégzett tizenhárom vértanú tábornokra emlékezett a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Nagysándor József utcai székházánál, majd az első független magyar kormány miniszterelnökére, a Budapesten kivégzett Batthyány Lajosra az örökmécsesnél.

A megemlékezésen Dr. Bali János igazgató „Felejthetetlen az ő halálok!” című előadását, valamint Csonka Ákos, az intézet felvidéki munkatársának tolmácsolásában Tompa Mihály: A madár, fiaihoz című versét hallgatták meg a munkatársak. Ezt követően Nagysándor József honvéd vezérőrnagy épületben található emléktáblájára Dr. Bali János és Nádasi László igazgatók helyezték el az emlékezés koszorúját.

Ezután az intézet munkatársai átvonultak a Batthyány-örökmécseshez, ahol közös főhajtással rótták le kegyeletüket a mártír miniszterelnök emléke előtt. Az örökmécsesnél az NSKI koszorúját Mósa István, az elnöki kabinet vezetője és Gergely István főosztályvezető helyezte el. 

A megemlékezés végén közösen énekelték el nemzeti imádságunkat, a Himnuszt. 

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024