akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírarchívum > „Felejthetetlen az ő halálok!”

„Felejthetetlen az ő halálok!”

Az 1849. október 6-án, Aradon kivégzett tizenhárom vértanú tábornokra emlékezett a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Nagysándor József utcai székházánál, majd az első független magyar kormány miniszterelnökére, a Budapesten kivégzett Batthyány Lajosra az örökmécsesnél.

A megemlékezésen Dr. Bali János igazgató „Felejthetetlen az ő halálok!” című előadását, valamint Csonka Ákos, az intézet felvidéki munkatársának tolmácsolásában Tompa Mihály: A madár, fiaihoz című versét hallgatták meg a munkatársak. Ezt követően Nagysándor József honvéd vezérőrnagy épületben található emléktáblájára Dr. Bali János és Nádasi László igazgatók helyezték el az emlékezés koszorúját.

Ezután az intézet munkatársai átvonultak a Batthyány-örökmécseshez, ahol közös főhajtással rótták le kegyeletüket a mártír miniszterelnök emléke előtt. Az örökmécsesnél az NSKI koszorúját Mósa István, az elnöki kabinet vezetője és Gergely István főosztályvezető helyezte el. 

A megemlékezés végén közösen énekelték el nemzeti imádságunkat, a Himnuszt. 

Hírek
2024. június 20.
VI. INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG HELYZETÉRŐL

Konferencia felhívás


2024. június 20.
Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2024

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a korábbi évekhez hasonlóan, pályázatot hirdet tudományos kutatók és doktoranduszok részére, magyar nemzetstratégiai témájú tudományos művek alkotására.


2024. június 20.
NSKI Diplomamunka pályázat 2023-2024

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet idén is pályázatot hirdet alap- és mesterszakos felsőoktatási hallgatók részére, nemzetstratégiai jellegű vagy jelentőségű témakörben készült kiemelkedő diplomamunkák jutalmazására.


összes hír >>
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu