Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Az aradi vértanúkra emlékezett az NSKI ...

Az aradi vértanúkra emlékezett az NSKI a nemzeti gyásznapon

Ahogy minden évben, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet idén is megemlékezett az aradi vértanúkról a nemzeti gyásznapon. A Nagysándor József utcai székházban az Intézet falán emléktábla tiszteleg az utcanévadó honvéd tábornokról. 

A megemlékezésen Kovács Katalin Tünde tartott rövid zenés összeállítást, melyben az Ének az Aradi Vértanúkról, illetve a Virrassz még, Mária című dalt gitárkíséretben adta elő. Utána Csonka Ákos szavalta el Tompa Mihálytól A gólyához című verset, majd Dr. Bali János az Intézet kutatási, stratégiai és koordinációs igazgatója tartott előadást Érzelmek és emlékezet címmel. Az előadásban az igazgató arra a kérdésre kereste a választ, hogy miként élte meg és máig hogyan éli meg a nemzet a gyászt. Illetve bemutatta, hogy az aradi mártírok kivégzése miként jelent meg a művészetekben.

Végül az Intézet munkatársai megkoszorúzták Nagysándor József emléktábláját az épület bejáratánál, illetve közösen vonultak át a Batthyány-örökmécseshez, ahol a Himnusz eléneklése után megkoszorúzták az emlékművet.

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024