akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírarchívum > Az aradi vértanúkra emlékezett az NSKI ...

Az aradi vértanúkra emlékezett az NSKI a nemzeti gyásznapon

Ahogy minden évben, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet idén is megemlékezett az aradi vértanúkról a nemzeti gyásznapon. A Nagysándor József utcai székházban az Intézet falán emléktábla tiszteleg az utcanévadó honvéd tábornokról. 

A megemlékezésen Kovács Katalin Tünde tartott rövid zenés összeállítást, melyben az Ének az Aradi Vértanúkról, illetve a Virrassz még, Mária című dalt gitárkíséretben adta elő. Utána Csonka Ákos szavalta el Tompa Mihálytól A gólyához című verset, majd Dr. Bali János az Intézet kutatási, stratégiai és koordinációs igazgatója tartott előadást Érzelmek és emlékezet címmel. Az előadásban az igazgató arra a kérdésre kereste a választ, hogy miként élte meg és máig hogyan éli meg a nemzet a gyászt. Illetve bemutatta, hogy az aradi mártírok kivégzése miként jelent meg a művészetekben.

Végül az Intézet munkatársai megkoszorúzták Nagysándor József emléktábláját az épület bejáratánál, illetve közösen vonultak át a Batthyány-örökmécseshez, ahol a Himnusz eléneklése után megkoszorúzták az emlékművet.

Hírek
2024. július 16.
A bizonytalanságból Tündérország ölelő karjaiba: kárpátaljai gyermekeket táboroztatott Székelyföldön a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetséggel együttműködve – július első két hetében mintegy 200 kárpátaljai gyermeket táboroztatott a székelyvarsági NAP Parkban. A Kós Károly nevét viselő Honismereti Tábor az idén februárban megrendezett X. Budapesti Székely Bál bevételéből valósulhatott meg.


2024. június 20.
VI. INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG HELYZETÉRŐL

Konferencia felhívás


2024. június 20.
Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2024

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a korábbi évekhez hasonlóan, pályázatot hirdet tudományos kutatók és doktoranduszok részére, magyar nemzetstratégiai témájú tudományos művek alkotására.


összes hír >>
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu