Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Az Óbudai Egyetem küldöttsége Székelyudvarhelyen ünnepelte ...

Az Óbudai Egyetem küldöttsége Székelyudvarhelyen ünnepelte március 15-ét

Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektorának vezetésével a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központot látogatta meg a küldöttség. A delegációt Szász Jenő, a fogadó intézményt működtető Székelyudvarhelyért Alapítvány, illetve a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke fogadta.

 

A Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ küldetése a székelyföldi vállalkozások és intézmények munkavállalóinak – gyakorlatorientált oktatási módszerekkel való – képzése, ezáltal is segítve a közösség helyben való boldogulását és gyarapodását. A rendhagyó képzési modellnek helye és létjogosultsága van az erdélyi magyar oktatásban: a munkaerő-piaci igények rugalmas követése, a képzések költséghatékonysága, a magyar (felső)oktatásban felhalmozódott tudás Erdélybe való áthozatala mind-mind ezen modell erősségét igazolják.

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kara által biztosított képzés célja könnyűipari mérnökök képzése, akik tudásukat a könnyűipari fellegvárnak is nevezhető Székelyudvarhelyen a termelésben, a kereskedelemben vagy akár az új mérnök-generációk oktatásában is kamatoztathatjátok.

A találkozó a 2022-re meghirdetett képzés megújuló, újszerű módszertanát volt hivatott kidolgozni.

A megbeszélések után az Óbudai Egyetem delegációja részt vett a székelyudvarhelyi ünnepi megemlékezésen, amelynek során megkoszorúzták a Márton Áron téri Vasszékely szobrot.

Az eseményről készült fotókat az alábbi képgalériában tekinthetik meg.

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024