akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírarchívum > Az Óbudai Egyetem küldöttsége Székelyudvarhelyen ünnepelte ...

Az Óbudai Egyetem küldöttsége Székelyudvarhelyen ünnepelte március 15-ét

Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektorának vezetésével a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központot látogatta meg a küldöttség. A delegációt Szász Jenő, a fogadó intézményt működtető Székelyudvarhelyért Alapítvány, illetve a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke fogadta.

 

A Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ küldetése a székelyföldi vállalkozások és intézmények munkavállalóinak – gyakorlatorientált oktatási módszerekkel való – képzése, ezáltal is segítve a közösség helyben való boldogulását és gyarapodását. A rendhagyó képzési modellnek helye és létjogosultsága van az erdélyi magyar oktatásban: a munkaerő-piaci igények rugalmas követése, a képzések költséghatékonysága, a magyar (felső)oktatásban felhalmozódott tudás Erdélybe való áthozatala mind-mind ezen modell erősségét igazolják.

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kara által biztosított képzés célja könnyűipari mérnökök képzése, akik tudásukat a könnyűipari fellegvárnak is nevezhető Székelyudvarhelyen a termelésben, a kereskedelemben vagy akár az új mérnök-generációk oktatásában is kamatoztathatjátok.

A találkozó a 2022-re meghirdetett képzés megújuló, újszerű módszertanát volt hivatott kidolgozni.

A megbeszélések után az Óbudai Egyetem delegációja részt vett a székelyudvarhelyi ünnepi megemlékezésen, amelynek során megkoszorúzták a Márton Áron téri Vasszékely szobrot.

Az eseményről készült fotókat az alábbi képgalériában tekinthetik meg.

Hírek
2024. június 20.
VI. INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG HELYZETÉRŐL

Konferencia felhívás


2024. június 20.
Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2024

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a korábbi évekhez hasonlóan, pályázatot hirdet tudományos kutatók és doktoranduszok részére, magyar nemzetstratégiai témájú tudományos művek alkotására.


2024. június 20.
NSKI Diplomamunka pályázat 2023-2024

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet idén is pályázatot hirdet alap- és mesterszakos felsőoktatási hallgatók részére, nemzetstratégiai jellegű vagy jelentőségű témakörben készült kiemelkedő diplomamunkák jutalmazására.


összes hír >>
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu