Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Fenntarthatóság és körforgásosság: Kárpát-medencei zöldgazdaság magyar ...

Fenntarthatóság és körforgásosság: Kárpát-medencei zöldgazdaság magyar módra

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-medencei kiterjedésű, karbon-semleges zöldenergia előállításának lehetőségeit kutatja és tervezi, amelyek moduláris biomassza alapú reaktorok üzemeltetésén alapulnak. Az új Horizont Európa program keretén belül kapcsolatot kezdeményeztünk a fenntartható zöldenergia termelő és értékesítő vállalatokkal és szervezetekkel a Hungarian Energy Investors Forum 2021 elnevezésű energetikai konferencián.

A világjárvány alaposan megmozgatta az olaj, a földgáz, az elektromos áram vagy akár a szén-dioxid-kvóták árfolyamát, a szektor vállalatainak villámgyorsan kellett alkalmazkodniuk nem csak a megváltozott működési környezethez, de a járványügyi helyzetre is reagálniuk kellett. Magyarország meghatározó energetikai konferenciájának, az Energy Investment Forumnak központi témája idén az energia-átmenet, a dekarbonizáció és az ellátásbiztonság voltak.

                                                                            

Horizon Europe (Horizont Európa) elnevezésű program a 2021 és 2027 közötti időszakra szóló kutatási és innovációs uniós keretprogram a Horizon 2020  folytatása, amely az ötletektől kezdve egészen a piaci alkalmazásig kívánja támogatni a kutatást és innovációt, kiegészítve a nemzeti és regionális forrásokat. A program várhatóan megerősíti az európai tudományos és technológiai ágazatot, hogy az választ tudjon adni azokra a globális kihívásokra, amelyekkel az egészségügy, az idősödő társadalom, a biztonság, a környezet- és légszennyezés, valamint az éghajlatváltozás terén szembesülünk, különös tekintettel a világjárvány okozta változásokra.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet olvasatában a Kárpát-medencei körforgásos gazdaság fenntarthatóságának egyik meghatározó indexe az energia, a gazdaságfejlesztés alapvető feltétele pedig a decentralizált energia-függetlenség.

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024