Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Gyermekrajzok Tamási Áronról a Józsa Judit ...

Gyermekrajzok Tamási Áronról a Józsa Judit Galériában

Szeptember 13-án rendhagyó ünnepségnek adott otthont a Józsa Judit Galéria: a Nemzetstratégiai Kutatóintézet nyolcadik alkalommal meghirdetett rajz- és esszépályázatának Tamási Áronra vonatkozó díjnyertes alkotásaiból összeállított tárlat nyitotta meg kapuját a „belvárosi kicsi Erdélynek” is nevezett kiállítótérben.

A Józsa Judit Galéria – amint azt Dr. Péti Márton, az NSKI elnökhelyettese is kiemelte ünnepi beszédében – sok éves együttműködésben segíti az Intézet által felvállalt értékfeltáró és értékmentő munkát. Az elnökhelyettes Tamási emberi és írói nagyságát emelte ki, aki tudatosan vállalta a székelység nagykövetének szerepét, míg A. Szabó Magda, a Tamási Áron Közhasznú Alapítvány elnöke, a Tamási Áron emlékév koordinátora a székelyföldi író eddig még nem ismert írásaira hívta fel a figyelmet. A Magyar Művészeti Akadémia gondozásában megjelent Tamási-kötet szerzője – a kiállított rajzok és esszék méltatásakor – megjegyezte, hogy azok a gyerekek, akik ilyet rajzolnak és írnak azt a bizonyosságot hintik el bennünk, hogy lesz magyar jövendő. Hitet adnak, hogy haza nemcsak a magasban, hanem a Kárpát-medence minden tájékán lesz, hiszen a megtartó és megújuló erő ott szunnyad, ébredezik a szívükben.

Józsa Judit lelkesítő beszéddel nyitotta meg a kiállítást és csodálatos ajándékokkal lepte meg a jelenlevő gyerek-alkotókat, az esemény szervezőit és résztvevőit.

A kiállítás lelkiségét Jékely Zoltán Táltos volt című, Tamási emlékére írt verse erősítette, melyet a székelyudvarhelyi Máthé Gyopár Bíborka szavalt el fiatalos lendülettel.

A kiállítás szeptember 25-ig látogatható.

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024