Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Kárpát-haza Szemle 2020/ 1–2. szám

Kárpát-haza Szemle 2020/ 1–2. szám

Idén új külsővel és tartalommal jelent meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szakmai folyóirata, a Kárpát-haza Szemle. A kiadvány az idei évtől lektorált folyóiratként, és új, számos műhelyt képviselő interdiszciplinális szerkesztőbizottsággal működik tovább.

A Kárpát-haza Szemle 2020. évi 1–2. számának cikkei a külhoni nemzetrészek etnikai és regionális kutatásait helyezik fókuszba – különös tekintettel tárgyalják a munkaerőpiaci érvényesülés lehetőségeit, a regionális gazdasági versenyképességet, az anyanyelv-használat lehetőségeit, a Kárpát-medence történelmi téruralmi változásainak máig ható következményeit. A kiadvány a szakcikkek angol nyelvű összefoglalóival teszi e kutatási eredményeket szélesebb körben is elérhetővé.

Az új Kárpát-haza Szemle szerzői köre nyílt – a Kiadó a Kárpát-medence egész területéről várja a minősített kutatók, fiatal kutatók, doktori hallgatók írásait a magyarságkutatás témakörében a földrajz, a gazdaságtudomány, a néprajz, a politológia, a szociális és kulturális antropológia, a szociológia és minden más tudomány területéről. A publikálás feltételeiről további információkat a honlapon olvashatnak.     

 http://nski.hu/karpat-haza-szemle.a.html

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024