akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírarchívum > Kárpát-haza Szemle 2020/ 1–2. szám

Kárpát-haza Szemle 2020/ 1–2. szám

Idén új külsővel és tartalommal jelent meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szakmai folyóirata, a Kárpát-haza Szemle. A kiadvány az idei évtől lektorált folyóiratként, és új, számos műhelyt képviselő interdiszciplinális szerkesztőbizottsággal működik tovább.

A Kárpát-haza Szemle 2020. évi 1–2. számának cikkei a külhoni nemzetrészek etnikai és regionális kutatásait helyezik fókuszba – különös tekintettel tárgyalják a munkaerőpiaci érvényesülés lehetőségeit, a regionális gazdasági versenyképességet, az anyanyelv-használat lehetőségeit, a Kárpát-medence történelmi téruralmi változásainak máig ható következményeit. A kiadvány a szakcikkek angol nyelvű összefoglalóival teszi e kutatási eredményeket szélesebb körben is elérhetővé.

Az új Kárpát-haza Szemle szerzői köre nyílt – a Kiadó a Kárpát-medence egész területéről várja a minősített kutatók, fiatal kutatók, doktori hallgatók írásait a magyarságkutatás témakörében a földrajz, a gazdaságtudomány, a néprajz, a politológia, a szociális és kulturális antropológia, a szociológia és minden más tudomány területéről. A publikálás feltételeiről további információkat a honlapon olvashatnak.     

 http://nski.hu/karpat-haza-szemle.html

Hírek
2024. január 11.
Hungarikumokról a Nők Lapja folyóiratban

A Nők Lapja szerkesztősége a közelmúltban interjút készített intézetünk munkatársával, Dr. Tőzsér Anettel a hungarikumoknak a települések fejlődésében és az országimázs formálásában betöltött szerepéről. 


2024. január 4.
Templomi kivetítőrendszerek Székelyudvarhelyen

Az elmúlt esztendő utolsó hetében holografikus kivetítő- és online rendszereket adtak át három székelyudvarhelyi templomban. A Ferences Templomba, a Szent Miklós-hegyi és a Szent György Plébániatemplomokba felszerelt rendszerek a Nemzetstratégiai Kutatóintézet jóvoltából kerültek használatba.


2023. december 22.
Jótékonysági koncert a Szent István Bazilikában

Advent harmadik vasárnapján került sor – a Szent Márton Karitász Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvány javára szervezett – jótékonysági koncertre, amelyen a székelyudvarhelyi Alla Breve Vegyeskar és a budapesti Liszt Ferenc Kamarazenekar léptek fel.


összes hír >>
Európai uniós pályázatok
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
A Kárpát-haza őrei
Kárpát-Haza Galéria
VIA LUCIS
Kárpát-Haza.hu
Várak/Hrady/Castelli
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu