akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírarchívum > Kárpátaljai delegáció a Nemzetstratégiai Kutatóintézet székházában

Kárpátaljai delegáció a Nemzetstratégiai Kutatóintézet székházában

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola – Számvitel és Auditálás Tanszékének oktatóiból és hallgatóiból álló – delegációja 2021. október 11–15. között szakmai tanulmányúton vett részt Magyarországon a Makovecz Hallgatói és Oktatói Mobilitási Program keretében. A programsorozat utolsó állomásaként, 2021. október 14-én a kárpátaljai fiatalok és tanáraik a Nemzetstratégiai Kutatóintézetben is látogatást tettek.  

 

 

A kárpátaljai delegációt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Nagysándor József utcai székházában Dr. Péti Márton elnökhelyettes, Dr. Bali János kutatási, stratégiai és koordinációs igazgató, valamint Fejes Norbert, az Elnöki Kabinet Külhoni Magyarok Osztályának vezetője fogadta.

Dr. Péti Márton előadásában bemutatta a Nemzetstratégiai Kutatóintézet küldetését és szakmai tevékenységét, így – egyebek mellett – ismertette az Intézet által eddig lebonyolított és folyamatban lévő kutatási programokat, mintaprojekteket, valamint hálózatfejlesztési kezdeményezéseket. Dr. Bali János az NSKI hungarikum kutatásáról tartott rövid beszámolót, melynek kapcsán szóba kerültek a kárpátaljai örökségek, értékek is. Fejes Norbert pedig az Elnöki Kabinet által végzett rendezvényszervezési, kommunikációs és kiadói feladatokat mutatta be egy videófilm kíséretében.

A tanulmányúton lévő csoport részéről Dr. Bacsó Róbert, a Számvitel és Auditálás Tanszék vezetője, valamint Pataki Gábor tanszéki oktató, a tanulmányút szervezője mondott köszönetet.

A delegáció tagjai a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Testvéred Minden Magyar 2. című interjúkötetét vihették magukkal útravalóul.

Hírek
2024. július 16.
A bizonytalanságból Tündérország ölelő karjaiba: kárpátaljai gyermekeket táboroztatott Székelyföldön a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetséggel együttműködve – július első két hetében mintegy 200 kárpátaljai gyermeket táboroztatott a székelyvarsági NAP Parkban. A Kós Károly nevét viselő Honismereti Tábor az idén februárban megrendezett X. Budapesti Székely Bál bevételéből valósulhatott meg.


2024. június 20.
VI. INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG HELYZETÉRŐL

Konferencia felhívás


2024. június 20.
Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2024

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a korábbi évekhez hasonlóan, pályázatot hirdet tudományos kutatók és doktoranduszok részére, magyar nemzetstratégiai témájú tudományos művek alkotására.


összes hír >>
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu