akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírarchívum > Kárpátaljai delegáció a Nemzetstratégiai Kutatóintézet székházában

Kárpátaljai delegáció a Nemzetstratégiai Kutatóintézet székházában

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola – Számvitel és Auditálás Tanszékének oktatóiból és hallgatóiból álló – delegációja 2021. október 11–15. között szakmai tanulmányúton vett részt Magyarországon a Makovecz Hallgatói és Oktatói Mobilitási Program keretében. A programsorozat utolsó állomásaként, 2021. október 14-én a kárpátaljai fiatalok és tanáraik a Nemzetstratégiai Kutatóintézetben is látogatást tettek.  

 

 

A kárpátaljai delegációt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Nagysándor József utcai székházában Dr. Péti Márton elnökhelyettes, Dr. Bali János kutatási, stratégiai és koordinációs igazgató, valamint Fejes Norbert, az Elnöki Kabinet Külhoni Magyarok Osztályának vezetője fogadta.

Dr. Péti Márton előadásában bemutatta a Nemzetstratégiai Kutatóintézet küldetését és szakmai tevékenységét, így – egyebek mellett – ismertette az Intézet által eddig lebonyolított és folyamatban lévő kutatási programokat, mintaprojekteket, valamint hálózatfejlesztési kezdeményezéseket. Dr. Bali János az NSKI hungarikum kutatásáról tartott rövid beszámolót, melynek kapcsán szóba kerültek a kárpátaljai örökségek, értékek is. Fejes Norbert pedig az Elnöki Kabinet által végzett rendezvényszervezési, kommunikációs és kiadói feladatokat mutatta be egy videófilm kíséretében.

A tanulmányúton lévő csoport részéről Dr. Bacsó Róbert, a Számvitel és Auditálás Tanszék vezetője, valamint Pataki Gábor tanszéki oktató, a tanulmányút szervezője mondott köszönetet.

A delegáció tagjai a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Testvéred Minden Magyar 2. című interjúkötetét vihették magukkal útravalóul.

Hírek
2024. január 11.
Hungarikumokról a Nők Lapja folyóiratban

A Nők Lapja szerkesztősége a közelmúltban interjút készített intézetünk munkatársával, Dr. Tőzsér Anettel a hungarikumoknak a települések fejlődésében és az országimázs formálásában betöltött szerepéről. 


2024. január 4.
Templomi kivetítőrendszerek Székelyudvarhelyen

Az elmúlt esztendő utolsó hetében holografikus kivetítő- és online rendszereket adtak át három székelyudvarhelyi templomban. A Ferences Templomba, a Szent Miklós-hegyi és a Szent György Plébániatemplomokba felszerelt rendszerek a Nemzetstratégiai Kutatóintézet jóvoltából kerültek használatba.


2023. december 22.
Jótékonysági koncert a Szent István Bazilikában

Advent harmadik vasárnapján került sor – a Szent Márton Karitász Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvány javára szervezett – jótékonysági koncertre, amelyen a székelyudvarhelyi Alla Breve Vegyeskar és a budapesti Liszt Ferenc Kamarazenekar léptek fel.


összes hír >>
Európai uniós pályázatok
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
A Kárpát-haza őrei
Kárpát-Haza Galéria
VIA LUCIS
Kárpát-Haza.hu
Várak/Hrady/Castelli
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu