Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírek > Kolozsvár után Sepsiszentgyörgyön a Petőfi 200 ...

Kolozsvár után Sepsiszentgyörgyön a Petőfi 200 kiállítás

Májusban további két erdélyi helyszínen mutatkozott be a bicentenáriumi Emlékév alkalmából meghirdetett Magyar vagyok – Petőfi 200 kiállítás.

Mint ismeretes, Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulója alkalmából – a bicentenáriumi Emlékév programjaihoz kapcsolódva – a Nemzetstratégiai Kutatóintézet a Kárpát-medencét átölelő kiállítás-sorozatot indított, amelynek fővédnöke Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.

A reprezentatív kiállítás 70 kortárs művész olvasatában a magyarság nemzeti költőjének életpályáját és költészetének – a reformkori anyanyelvi kultúra megszületésének, kulturális intézményei megerősödésének, illetve az együtt élő népek egymásra utaltságának és szövetségének – üzenetét kívánja a művészetszerető közösségekhez eljuttatni.

Május 8-án a kolozsvári Művészeti Múzeum épületében, a Bánffy-palotában került sor a megnyitó rendezvényre, majd ezt követően május 22-én a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum kiállító-terében, a Lábasházban nyílt meg a kiállítás.

Az ünnepségekről készült tudósításokat, illetve a képgalériákat alább tekinthetik meg.

kronikaonline.ro – Talpra, kolozsvári! – Petőfi örök aktualitását szemlélteti a kincses városban megnyílt kiállítás

3szek.ro – Petőfi köztünk élFotó:
Kolozsvár – Feleki István, Sárba Katalin
Sepsiszentgyörgy – Török Etele

 

 

 

 

 

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024