akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Kolozsvár után Sepsiszentgyörgyön a Petőfi 200 ...

Kolozsvár után Sepsiszentgyörgyön a Petőfi 200 kiállítás

Májusban további két erdélyi helyszínen mutatkozott be a bicentenáriumi Emlékév alkalmából meghirdetett Magyar vagyok – Petőfi 200 kiállítás.

Mint ismeretes, Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulója alkalmából – a bicentenáriumi Emlékév programjaihoz kapcsolódva – a Nemzetstratégiai Kutatóintézet a Kárpát-medencét átölelő kiállítás-sorozatot indított, amelynek fővédnöke Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.

A reprezentatív kiállítás 70 kortárs művész olvasatában a magyarság nemzeti költőjének életpályáját és költészetének – a reformkori anyanyelvi kultúra megszületésének, kulturális intézményei megerősödésének, illetve az együtt élő népek egymásra utaltságának és szövetségének – üzenetét kívánja a művészetszerető közösségekhez eljuttatni.

Május 8-án a kolozsvári Művészeti Múzeum épületében, a Bánffy-palotában került sor a megnyitó rendezvényre, majd ezt követően május 22-én a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum kiállító-terében, a Lábasházban nyílt meg a kiállítás.

Az ünnepségekről készült tudósításokat, illetve a képgalériákat alább tekinthetik meg.

kronikaonline.ro – Talpra, kolozsvári! – Petőfi örök aktualitását szemlélteti a kincses városban megnyílt kiállítás

3szek.ro – Petőfi köztünk élFotó:
Kolozsvár – Feleki István, Sárba Katalin
Sepsiszentgyörgy – Török Etele

 

 

 

 

 

Hírek
2024. július 20.
Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2024

!!! FIGYELEM! 

Tisztelt Érdeklődők! Felhívjuk figyelmüket, hogy mind a Diplomamunka Pályázat (BA és MA hallgatók), mind a Tudományos Alkotás Pályázat (kutatók részére kiírt) határidejét meghosszabbítottuk augusztus 15-ig.


2024. július 19.
NSKI Diplomamunka pályázat 2023-2024

!!! FIGYELEM! 

Tisztelt Érdeklődők! Felhívjuk figyelmüket, hogy mind a Diplomamunka Pályázat (BA és MA hallgatók), mind a Tudományos Alkotás Pályázat (kutatók részére kiírt) határidejét meghosszabbítottuk augusztus 15-ig.

 


2024. július 16.
A bizonytalanságból Tündérország ölelő karjaiba: kárpátaljai gyermekeket táboroztatott Székelyföldön a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetséggel együttműködve – július első két hetében mintegy 200 kárpátaljai gyermeket táboroztatott a székelyvarsági NAP Parkban. A Kós Károly nevét viselő Honismereti Tábor az idén februárban megrendezett X. Budapesti Székely Bál bevételéből valósulhatott meg.


összes hír >>
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu