Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Lezajlott a Margó elnevezésű esettanulmány-készítő verseny ...

Lezajlott a Margó elnevezésű esettanulmány-készítő verseny döntője

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kutatási, Stratégiai és Koordinációs Igazgatóságának öt kollégája (Marelyin Kiss József kutatási referens, Nagy Nóra stratégiai referens, Schwarcz Gyöngyi osztályvezető, Sütő Attila tervezési referens és Tőzsér Anett stratégiai referens) képviselte az intézetet Miskolcon a „Margó” esettanulmány-készítő verseny döntőjén.

A Miskolci Egyetem Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézete és az Észak-magyarországi Regionális Kutatásokért Alapítvány (ÉMORKA) immár negyedik alkalommal írta ki magyarországi és a szomszédos országokban lévő felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók számára a versenyt, amelyre 3 fős hallgatói csapatok nevezhetnek periférikus kistérségek vagy települések helyi foglalkoztatási jó gyakorlatait elemző pályamunkájukkal. A rendezvénysorozat célja a hallgatók tudásának elmélyítése, közösségi felelősségtudatának erősítése és tudásuk megmérettetése révén a helyi fejlesztésbe bevonható energiák felerősítése. Az idei évben az NSKI is bekapcsolódott a verseny lebonyolításába az Észak-magyarországi Regionális Kutatásokért Alapítvánnyal kötött együttműködési megállapodás eredményeként.

Schwarcz Gyöngyi, az NSKI osztályvezetője részt vett a beérkezett 15 pályamunka előzetes értékelésében, illetve a miskolci döntőbe jutott hat csapat előadásának zsűrizésében. A kiválóan felkészült egyetemi csapatok színvonalas kiselőadásokat tartottak a kiválasztott térségek, települések foglalkoztatási gyakorlatáról, illetve kreatív és előremutató fejlesztési ötleteket, irányokat fogalmaztak meg a továbblépés irányaként. A barátságos és támogató légkörben zajló versenyt a Szent István Egyetem csapata nyerte meg Nagybörzsönyről szóló munkájával, a második helyet a Debreceni Egyetem, a harmadikat a Babeş-Bólyai Egyetem csapata érdemelte ki. A győztesek az ÉMORKA által felajánlott pénzjutalomban részesültek, illetve minden résztvevő csapat kapott az NSKI kiadványaiból összeállított könyvcsomagot is.

Az esemény zárásaként a jelenlévők a „Margó” esettanulmány-készítő verseny továbbfejlesztéséről, jövőjéről beszélgettek, illetve a győztes pályamunkák megjelentetéséről, utóbbi kérdésben felvetődött a legjobb hat pályamunka önálló kiadványban való kiadásának ötlete, illetve ebben az NSKI lehetséges közreműködése. A közeljövőben az NSKI és az ÉMORKA kidolgozzák az együttműködés további lehetséges lépéseit a helyi gazdaság, helyi fejlesztés fontosságának tudatosítása, a példaadó jó gyakorlatok megismerése és megismertetése témákban.

 

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024