Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Megjelent az Ibolyától krizantémig 1867–1920 című ...

Megjelent az Ibolyától krizantémig 1867–1920 című tanulmánykötet a Nemzetstratégiai Kutatóintézet gondozásában

Örömmel tudatjuk, hogy megjelent az Ibolyától krizantémig 1867–1920 című tanulmánykötet a Nemzetstratégiai Kutatóintézet gondozásában.
A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, az MTA–VEAB Gazdaság-, Jog- és Társadalomtudomány Szakbizottság és a Veszprémi Humán Tudományokért Alapítvány szervezésében rendezték meg 2017 és 2018 folyamán az Állam- és nemzetstratégiai mérföldkövek I. Megegyezés Ausztria és Magyarország között – 1867 című (2017. november 23–24.) és az Állam- és nemzetstratégiai mérföldkövek II. Ausztria és Magyarország a dualizmus válságától a versailles-i békerendszerig – kihívások és válaszok című (2018. december 6–7.) történettudományi konferenciát Veszprémben. Jelen tanulmánykötet munkáit e két találkozón elhangzott előadások ihlették.

A terjedelmes, 35 tanulmányt számláló kiadványt különösen értékessé teszi, hogy szerzői közt nem csupán történészeket köszönthetünk, hanem a történettudomány mellett számos más tudományterület képviselőit is. Így a kötetben közzétett tanulmányok, gondolatok és értekezések a történészek szemén túl a közgazdaságtan, a társadalomföldrajz, a szociológia, a politikatudomány, a filozófia, a publicisztika, az oktatástudomány és a geopolitika tudományának szemszögéből is láttatják a dualizmus korszakát.

Könyvünk a centenáriumi évfordulóra emlékezve készült, s sokszínűségével bizonyítja, hogy habár a kiegyezés óta eltelt 154 év és az első világháborút lezáró Párizs környéki békék óta is több mint 100 esztendő, a tárgyalt korszak még mindig számos lehetőséget, megválaszolandó kérdést rejt a kutató ember számára.

A kiadvány letölthető és nyomtatható formában az alábbi linken érhető el:
http://nski.hu/admin/data/file/20210408/ibolyatol-krizantemig-1867-1920-nski.pdf

Kívánjuk Önöknek, hogy forgassák haszonnal!

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024