Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírek > Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Konferencia 2023. május ...

Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Konferencia 2023. május 17-én!

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet székházában május 17-én, szerdán megrendezésre kerül a 2023. évi Tudományos Alkotás Konferencia.

A konferencia Intézetünk 2022. évi Tudományos Alkotás pályázat nyertes pályamunkáinak ad teret a bemutatásra. A pályázat multidiszciplináris jellegéből adódóan a pályamunkák témaköre több tudományterületre kiterjed.

Az eseményt megnyitja Dr. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, valamint köszöntőt mond Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.

A konferencián a Tudományos Alkotás pályázat során kiválasztott három pályamű 25 perces előadásait további szakmai beszélgetés követi, amelynek keretében a jelenlévőknek lehetőségük lesz kérdések felvetésére és megvitatására.

 

Alábbiakban a rendezvény részletes programja:

-           11:00-11:30    Köszöntők: Szász Jenő (elnök, Nemzetstratégiai Kutatóintézet), Dr. Hankó Balázs (innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár).

-           11:30-14:00    Szakmai előadások, az előadások után diszkusszió, moderátor: Dr. Péti Márton (elnökhelyettes, NSKI)

  • Horeczki Réka: A népességmegtartó képesség vizsgálata a Kárpát-medencei kisvárosok esetében
  • Izing Máté: A szomszédos országokból érkező működőtőke-befektetések térszerkezeti összefüggései Kárpátalján
  • Balizs Dániel: „Olyan sok szlovák jön, hogy itt magyar lassan már nem is marad” – A lakóhelyi mobilitás hatása az etnikai mintázatra egy szlovákiai szuburbán térségben

-           14:00   Az esemény zárása.

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024