akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Konferencia 2023. május ...

Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Konferencia 2023. május 17-én!

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet székházában május 17-én, szerdán megrendezésre kerül a 2023. évi Tudományos Alkotás Konferencia.

A konferencia Intézetünk 2022. évi Tudományos Alkotás pályázat nyertes pályamunkáinak ad teret a bemutatásra. A pályázat multidiszciplináris jellegéből adódóan a pályamunkák témaköre több tudományterületre kiterjed.

Az eseményt megnyitja Dr. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, valamint köszöntőt mond Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.

A konferencián a Tudományos Alkotás pályázat során kiválasztott három pályamű 25 perces előadásait további szakmai beszélgetés követi, amelynek keretében a jelenlévőknek lehetőségük lesz kérdések felvetésére és megvitatására.

 

Alábbiakban a rendezvény részletes programja:

-           11:00-11:30    Köszöntők: Szász Jenő (elnök, Nemzetstratégiai Kutatóintézet), Dr. Hankó Balázs (innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár).

-           11:30-14:00    Szakmai előadások, az előadások után diszkusszió, moderátor: Dr. Péti Márton (elnökhelyettes, NSKI)

  • Horeczki Réka: A népességmegtartó képesség vizsgálata a Kárpát-medencei kisvárosok esetében
  • Izing Máté: A szomszédos országokból érkező működőtőke-befektetések térszerkezeti összefüggései Kárpátalján
  • Balizs Dániel: „Olyan sok szlovák jön, hogy itt magyar lassan már nem is marad” – A lakóhelyi mobilitás hatása az etnikai mintázatra egy szlovákiai szuburbán térségben

-           14:00   Az esemény zárása.

Hírek
2024. július 16.
A bizonytalanságból Tündérország ölelő karjaiba: kárpátaljai gyermekeket táboroztatott Székelyföldön a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetséggel együttműködve – július első két hetében mintegy 200 kárpátaljai gyermeket táboroztatott a székelyvarsági NAP Parkban. A Kós Károly nevét viselő Honismereti Tábor az idén februárban megrendezett X. Budapesti Székely Bál bevételéből valósulhatott meg.


2024. június 20.
VI. INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG HELYZETÉRŐL

Konferencia felhívás


2024. június 20.
Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2024

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a korábbi évekhez hasonlóan, pályázatot hirdet tudományos kutatók és doktoranduszok részére, magyar nemzetstratégiai témájú tudományos művek alkotására.


összes hír >>
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu