akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat 2023
Nyitóoldal > Hírek > Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Konferencia 2023. május ...

Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Konferencia 2023. május 17-én!

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet székházában május 17-én, szerdán megrendezésre kerül a 2023. évi Tudományos Alkotás Konferencia.

A konferencia Intézetünk 2022. évi Tudományos Alkotás pályázat nyertes pályamunkáinak ad teret a bemutatásra. A pályázat multidiszciplináris jellegéből adódóan a pályamunkák témaköre több tudományterületre kiterjed.

Az eseményt megnyitja Dr. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, valamint köszöntőt mond Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.

A konferencián a Tudományos Alkotás pályázat során kiválasztott három pályamű 25 perces előadásait további szakmai beszélgetés követi, amelynek keretében a jelenlévőknek lehetőségük lesz kérdések felvetésére és megvitatására.

 

Alábbiakban a rendezvény részletes programja:

-           11:00-11:30    Köszöntők: Szász Jenő (elnök, Nemzetstratégiai Kutatóintézet), Dr. Hankó Balázs (innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár).

-           11:30-14:00    Szakmai előadások, az előadások után diszkusszió, moderátor: Dr. Péti Márton (elnökhelyettes, NSKI)

  • Horeczki Réka: A népességmegtartó képesség vizsgálata a Kárpát-medencei kisvárosok esetében
  • Izing Máté: A szomszédos országokból érkező működőtőke-befektetések térszerkezeti összefüggései Kárpátalján
  • Balizs Dániel: „Olyan sok szlovák jön, hogy itt magyar lassan már nem is marad” – A lakóhelyi mobilitás hatása az etnikai mintázatra egy szlovákiai szuburbán térségben

-           14:00   Az esemény zárása.

Hírek
2023. november 30.
Hungarikumok – Podcast-beszélgetés

A közelmúltban megjelent A hungarikumok szerepe a magyar identitás és az országimázs formálásában című egyetemi tankönyv szerzőjével és intézetünk munkatársával, Dr. Tőzsér Anettel készített podcast-beszélgetést Sallai Zsófia, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kommunikációs Irodájának vezetője.


2023. november 28.
Lezajlott az NSKI ötödik interdiszciplináris konferenciája Debrecenben

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet 2023. november 23–24-én immár ötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó interdiszciplináris konferenciáját a Kárpát-medencei magyarság helyzetéről. Idén Debrecen adott otthont a rendezvénynek. 


2023. november 21.
XXII. Lakiteleki Filmszemle

2023. november 15-17. között került megrendezésre a Sára Sándor operatőr, filmrendező emlékének ajánlott XXII. Lakiteleki Filmszemle. A Nemzetstratégiai Kutatóintézetet hagyományos partnere a rendezvénynek, a szakmai zsűriben intézetünket munkatársunk, Matkovics Annamária színművész képviselte.


összes hír >>
Európai uniós pályázatok
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
A Kárpát-haza őrei
Kárpát-Haza Galéria
Kárpát-Haza.hu
Várak/Hrady/Castelli
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu