Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2022

Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2022

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) pályázatot hirdet tudományos kutatók és felsőoktatási hallgatók részére magyar nemzetstratégiai témájú tudományos művek alkotására, amelyek az NSKI adatbázisaira és kutatási eredményeire is támaszkodnak.

A pályázat célja, hogy hozzájáruljon a Magyarországgal szomszédos országokban élő külhoni magyar közösségek társadalmi, gazdasági, környezeti és kulturális viszonyainak feltárásához, valamint e külhoni közösségek Magyarországgal és egymással alkotott hálózatainak a feltérképezéséhez. A pályázat szintén szolgálja a magyarság és más nemzetek közötti kapcsolatok megértését is. A pályázat hozzájárul továbbá a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kutatási infrastruktúrájának és eredményeinek megismeréséhez és továbbfejlesztéséhez.

A pályázat keretében előnyben részesülnek azok a munkák, amelyek a Kárpát-medence térségére, a külhonban élő magyarokra fókuszálnak. Felhívásunk minden tudományterületre kiterjed, és interdiszciplináris jellegű pályaműveket is várunk. A pályamunkák földrajzi léptéke változatos lehet, hiszen nemzetstratégiai jelentőségű vizsgálatok már akár lokális (települési), de akár teljes nagyrégiós (Kárpát-medencei) léptékben egyaránt elvégezhetők.ész

A jelentkezés menete

Kérjük, küldje el pályázati anyagát a tudomanyospalyazat@nski.gov.hu címre elektronikus levél csatolmányaként.

Pályázati anyagok benyújtásának határideje:
2022. március 31.

Eredményhirdetés
2022. április 30-ig.

Kik pályázhatnak?

  • Legalább mesterszakos végzettséggel rendelkező tudományos kutatók.
  • Felsőoktatási tanulmányokat folytató hallgatók, akik külön kategóriában pályáznak.
  • A fenti két kategóriában egyéni pályázók valamint kutatócsoportok jelentkezését is befogadjuk.

A pályázati anyagok elbírálása

A pályázati anyagokat Bíráló Bizottság rangsorolja. A Bíráló Bizottság tagjai tudományos fokozattal (PhD) rendelkeznek. A Bíráló Bizottság az NSKI munkavállalóin kívüli tagokkal is rendelkezik.

Anyagi juttatás lehetősége

Mind hallgatók, mind kutatók esetében, a három legjobbnak ítélt pályamunka szerzői anyagi juttatásban részesülnek. A konkrét összegeket a letölthető felhívás tartalmazza.

A részletes pályázati kiírás ide kattintva letölthető.

A pályázói adatlap (jelentkezési lap) ide kattintva letölthető.

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024