akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírarchívum > Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2022

Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2022

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) pályázatot hirdet tudományos kutatók és felsőoktatási hallgatók részére magyar nemzetstratégiai témájú tudományos művek alkotására, amelyek az NSKI adatbázisaira és kutatási eredményeire is támaszkodnak.

A pályázat célja, hogy hozzájáruljon a Magyarországgal szomszédos országokban élő külhoni magyar közösségek társadalmi, gazdasági, környezeti és kulturális viszonyainak feltárásához, valamint e külhoni közösségek Magyarországgal és egymással alkotott hálózatainak a feltérképezéséhez. A pályázat szintén szolgálja a magyarság és más nemzetek közötti kapcsolatok megértését is. A pályázat hozzájárul továbbá a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kutatási infrastruktúrájának és eredményeinek megismeréséhez és továbbfejlesztéséhez.

A pályázat keretében előnyben részesülnek azok a munkák, amelyek a Kárpát-medence térségére, a külhonban élő magyarokra fókuszálnak. Felhívásunk minden tudományterületre kiterjed, és interdiszciplináris jellegű pályaműveket is várunk. A pályamunkák földrajzi léptéke változatos lehet, hiszen nemzetstratégiai jelentőségű vizsgálatok már akár lokális (települési), de akár teljes nagyrégiós (Kárpát-medencei) léptékben egyaránt elvégezhetők.ész

A jelentkezés menete

Kérjük, küldje el pályázati anyagát a tudomanyospalyazat@nski.gov.hu címre elektronikus levél csatolmányaként.

Pályázati anyagok benyújtásának határideje:
2022. március 31.

Eredményhirdetés
2022. április 30-ig.

Kik pályázhatnak?

  • Legalább mesterszakos végzettséggel rendelkező tudományos kutatók.
  • Felsőoktatási tanulmányokat folytató hallgatók, akik külön kategóriában pályáznak.
  • A fenti két kategóriában egyéni pályázók valamint kutatócsoportok jelentkezését is befogadjuk.

A pályázati anyagok elbírálása

A pályázati anyagokat Bíráló Bizottság rangsorolja. A Bíráló Bizottság tagjai tudományos fokozattal (PhD) rendelkeznek. A Bíráló Bizottság az NSKI munkavállalóin kívüli tagokkal is rendelkezik.

Anyagi juttatás lehetősége

Mind hallgatók, mind kutatók esetében, a három legjobbnak ítélt pályamunka szerzői anyagi juttatásban részesülnek. A konkrét összegeket a letölthető felhívás tartalmazza.

A részletes pályázati kiírás ide kattintva letölthető.

A pályázói adatlap (jelentkezési lap) ide kattintva letölthető.

Hírek
2024. május 21.
Interaktív mesejáték a Fehér megyei szórványban

Folytatta identitáserősítő programsorozatát 2024 májusában – a Magyar gyermek magyar iskolába elnevezésű mintaprojektje keretében – a Nemzetstratégiai Kutatóintézet az erdélyi mélyszórvány olyan településein, ahol veszélyben van a magyar nyelvű oktatás jövője és ahol az egyre fogyatkozó közösség ritkán részesülhet magyar kulturális élményben.


2024. április 19.
Kálmáncsehi-imakönyv bemutató

Kálmáncsehi Domonkos egykori székesfehérvári nagyprépost könyvtárából négy, párját ritkítóan szép kódex maradt fenn, közülük hármat külföldön őriznek.


2024. április 4.
A Nagyhéten Kárpátaljára látogatott a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Három esemény szerepelt a az orosz–ukrán háború nemzetpolitikai hatásainak stratégiai elemzéséért és nyomon követéséért felelős miniszteri biztos, Szász Jenő NSKI-elnök vezette delegáció programjában: Ekkel György (1826–1905) nemzetőr magyarországi támogatással felújított sírhelyének ünnepélyes átadása, a IV. Nemzetközi Gazdaságtudományi Konferencia ünnepélyes megnyitója a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán, illetve a „Zászlók, ha lengenek…” rajz- és esszépályázat kárpátaljai díjazottjainak díjátadó ünnepsége.


összes hír >>
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu