Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Részt vett a felvidéki Esterházy Közéleti ...

Részt vett a felvidéki Esterházy Közéleti Táborban a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

2022. július 6–10. között a felvidéki Martoson első alkalommal került megrendezésre az Esterházy Közéleti Tábor, melynek célja, hogy szakmai továbbképzést biztosítson a nemzetpolitika, a történelem, a nemzetközi kapcsolatok, valamint a politikatudományok iránt érdeklődő magyarországi és külhoni magyar egyetemi hallgatóknak, doktoranduszoknak és fiatal kutatóknak.

A tábor fókuszában három kérdéskör állt: Felvidék, mint a tábornak otthont adó régió, a szomszédos Ukrajnában zajló háború, valamint a nemzetpolitika. A témák elismert szakértői műhely- és panelbeszélgetések során járták körbe a társadalompolitikai, szlovák belpolitikai, demográfiai, illetve szomszédságpolitikai kérdéseket. A Nemzetstratégiai Kutatóintézetet Szász Jenő elnök képviselte, aki Duray Miklóssal és Kántor Zoltánnal, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatójával boncolgatta a magyar nemzetstratégia- és politika irányvonalait, míg Bali János kutatási igazgató az ifjúságkutatás és a felvidéki fiatalok identitásának tárgykörét taglalta. Csonka Ákos, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet felvidéki referense a szlovákiai belpolitikai panelbeszélgetésnek volt az egyik előadója.

Gubík László, aki szintén az NSKI munkatársa, de ugyanakkor a felvidéki Esterházy Akadémia alapító igazgatója is, Kövér László, házelnök és Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár előadását moderálta a tábor nyitónapján.

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024