Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > VIII. Budapesti Székely Bál a Pesti ...

VIII. Budapesti Székely Bál a Pesti Vigadóban

2022 január 29-én, szombaton, nyolcadik alkalommal került sor – a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szervezésében – a Budapesti Székely Bálra, amelynek kedvezményezettje a néhai Kelemen Levente oklándi unitárius lelkész által létrehozott Ábel a Székelyföldi Gyermekekért Alapítvány, fővédnöke pedig Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke volt.

A Budapesti Székely Bál ötletgazdájának életét és szellemiségét összefoglaló kisfilmet – melynek készítői László Petra és László Gábor voltak – Keresztes Ildikó dalai foglaltak koszorúba. Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke beszédében kiemelte: az intézet nem véletlenül választotta jelmondatául a Felelősséggel és Hűséggel! felszólítást, hiszen ezen két érték mentén mindenki bátran felépítheti az életét, a felelősség és a hűség minden körülmények közt megtartó erővel bír.

Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke – Dr. Kövér László üzenetét tolmácsolva – kifejtette, hogy a magyarságot és a székelységet megtartó erőre és hitre mindvégig, de kiváltképpen két hónap múlva is szükség lesz, amikor sorsdöntő választás elé érkezik a magyarság.

A VIII. Budapesti Székely Bálon Tiszteletbeli Székely Címmel tüntették ki Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművészt, aki – a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekarral – fergeteges koncerttel hálálta meg azt.

Az est további részében sor került még a Duna Művészegyüttes táncosai által bemutatott produkcióra, illetve Hampel Katalin divatbemutatójára, amely alatt Sasvári Sándor előadóművész szórakoztatta a közönséget.

A jó hangulatról Olti Attila és zenekara gondoskodott, a VIII. Budapesti Székely Bál vendégei egy tartalmas és szórakoztató est után térhettek haza.


Videók

VIII. Budapesti Székely Bál 

Magyar Demokrata hetilap

Pestisrácok.hu 

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024