akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírarchívum > VIII. Budapesti Székely Bál a Pesti ...

VIII. Budapesti Székely Bál a Pesti Vigadóban

2022 január 29-én, szombaton, nyolcadik alkalommal került sor – a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szervezésében – a Budapesti Székely Bálra, amelynek kedvezményezettje a néhai Kelemen Levente oklándi unitárius lelkész által létrehozott Ábel a Székelyföldi Gyermekekért Alapítvány, fővédnöke pedig Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke volt.

A Budapesti Székely Bál ötletgazdájának életét és szellemiségét összefoglaló kisfilmet – melynek készítői László Petra és László Gábor voltak – Keresztes Ildikó dalai foglaltak koszorúba. Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke beszédében kiemelte: az intézet nem véletlenül választotta jelmondatául a Felelősséggel és Hűséggel! felszólítást, hiszen ezen két érték mentén mindenki bátran felépítheti az életét, a felelősség és a hűség minden körülmények közt megtartó erővel bír.

Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke – Dr. Kövér László üzenetét tolmácsolva – kifejtette, hogy a magyarságot és a székelységet megtartó erőre és hitre mindvégig, de kiváltképpen két hónap múlva is szükség lesz, amikor sorsdöntő választás elé érkezik a magyarság.

A VIII. Budapesti Székely Bálon Tiszteletbeli Székely Címmel tüntették ki Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművészt, aki – a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekarral – fergeteges koncerttel hálálta meg azt.

Az est további részében sor került még a Duna Művészegyüttes táncosai által bemutatott produkcióra, illetve Hampel Katalin divatbemutatójára, amely alatt Sasvári Sándor előadóművész szórakoztatta a közönséget.

A jó hangulatról Olti Attila és zenekara gondoskodott, a VIII. Budapesti Székely Bál vendégei egy tartalmas és szórakoztató est után térhettek haza.


Videók

VIII. Budapesti Székely Bál 

Magyar Demokrata hetilap

Pestisrácok.hu 

Hírek
2024. június 20.
VI. INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG HELYZETÉRŐL

Konferencia felhívás


2024. június 20.
Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2024

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a korábbi évekhez hasonlóan, pályázatot hirdet tudományos kutatók és doktoranduszok részére, magyar nemzetstratégiai témájú tudományos művek alkotására.


2024. június 20.
NSKI Diplomamunka pályázat 2023-2024

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet idén is pályázatot hirdet alap- és mesterszakos felsőoktatási hallgatók részére, nemzetstratégiai jellegű vagy jelentőségű témakörben készült kiemelkedő diplomamunkák jutalmazására.


összes hír >>
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu