Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > 2013

Hírarchívum - 2013

2013. december 20.

A Fenntartható zöldOtthon Program Kárpát-medencei kiterjesztéseA magyarországi lakóépületek energiahatékonysági (hőszigetelés, nyílászárócsere, fűtés) korszerűsítésében elért eredményeket Kárpát-medencei méretekben is szeretné hasznosíthatóvá tenni a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) és a Magyar Építőipar Nonprofit Társaság. 


tovább » 

2013. december 5.

Beregszászi MikulásA Nemzetstratégiai Kutatóintézet ötven rászoruló gyermeknek juttatott el ajándékcsomagot a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöki hivatalában szervezett Mikulás-ünnepségen. 


tovább » 

2013. december 5.

Tankönyvadomány a külhoni szakképzéshezTöbb mint háromezer tankönyvet adott át Beregszászon Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) elnöke, első állomásaként annak a programsorozatnak, amelynek keretében az NSKI az év végéig közel százezer tankönyvet és elektronikus ismeretanyagot juttat el külhoni magyar oktatási intézményeknek. 


tovább » 

2013. december 5.

Ünnepélyes könyvbemutató a ParlamentbenAz Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága és a Jancsó Alapítvány közös szervezésében a Parlamentben bemutatták a „Pusztába kiáltott szó?- Jancsó Benedek breviárium” című könyvet. Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai kutatóintézet elnökhelyettese „A szellemi önkormányzás útjai a kiegyezéstől a trianoni talpra állásig” címmel tartott előadást.


tovább » 

2013. december 4.

Járható út Átány példájaA Nemzetstratégiai Kutatóintézet december 3-án tartotta Jó gyakorlatok és modellek a Kárpát-medencében című konferenciasorozatának második részét, ahol a fő téma a hagyományok szerepe volt az önfenntarthatóságban.


tovább » 

2013. november 30.

Megemlékezés az Austerlitz-i csata székely-magyar áldozatairólA Brünni Magyar Polgári Egyesület és Telnice község (Austerlitz – CZ) önkormányzata közös megemlékezést szervezett az 1805. évi Austerlitz-i csata székely-magyar áldozatairól. A esemény egyik meghívottja és szónoka Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese volt.


tovább » 

2013. november 14.

Nemzetközi Multidiszciplináris KonferenciaA Postgraduates’ International Network (π-NET) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2013. november 13-15. között nemzetközi multidiszciplináris konferenciát szervezett, melynek egyik vendége Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese volt.


tovább » 

2013. november 13.

IX. Harkányi SzabadegyetemIsmeretterjesztés és lelki építkezés céllal hozták létre Harkányban az időközben szabadegyetemmé fejlődött előadássorozatot. Idén a kilencedik rendezvényüket tartották Németh László nyomán a Felelősség szorításában címmel. 


tovább » 

2013. október 28.

Az autonómiára koccintottakFáklyával, oroszhegyi szilvapálinkával és kürtős kaláccsal fogadták a makfalvi szekeres karavánt az Emlékezés Parkjában. 


tovább » 

2013. október 24.

Bemutatkozott a Nemzetstratégiai Kutatóintézet BeregszászonKárpát-medencei megmaradásunkhoz, az itt élő magyar nemzetrészek fejlődéséhez az egész régiót átfogó programokra, kezdeményezésekre van szükség, hangsúlyozták annak a rendezvénynek a szónokai, melyen Kárpát-medencei körútjának kárpátaljai állomásán bemutatkozott a Nemzetstratégiai Kutatóintézet. 


tovább » 

2013. október 21.

Telt házas ünnepségen mutatkozott be az NSKI SzékelyudvarhelyenMinden széket elfoglaltak vasárnap este a székelyudvarhelyi Márton Áron Ifjúsági Házban a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) bemutatkozó ünnepségén, melyet egybekötöttek az 1956-os magyar forradalom kapcsán tartott megemlékezéssel.


tovább » 

2013. október 20.

Felelősség és hűség ’56 jegyébenA Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-medencei bemutatkozó körútja alkalmából ünnepi estet szerveztek Gyergyószentmiklóson október 19-én, az 1956-os forradalom és szabadságharc 57. évfordulóján a hősök emléke előtt tisztelegtek. 


tovább » 

2013. október 18.

A felelősségről és hűségről KassánSzabadka és Dunaszerdahely után Kassán mutatkozott be a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI). A kassai műsorra a Történelmi Városháza előadóteremben került sor. 


tovább » 

2013. október 17.

Emlékezés 1956-ra a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel DunaszerdahelyenDunaszerdahelyen az 1956-os ünnepi műsor keretében, a „Felelősség és hűség" című rendezvényével mutatkozott be október 16-án este a helyi kultúrházban a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.


tovább » 

2013. október 16.

Szabadkára látogatott a Nemzetstratégiai KutatóintézetA Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) bemutatkozó körútjának első állomása Szabadka városa volt. Az idén tavasszal, a magyar kormány kezdeményezésére alakult intézet legfontosabb feladatai között a kárpát-medencei magyarság jövőjének meghatározása és stratégiai céljainak kijelölése is szerepel.


tovább » 

2013. október 14.

Kuti Dénes kiállításával nyílt meg a Kárpát-haza GalériaKuti Dénes szovátai festőművész kiállításával nyílt meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galériája Budapesten. A megnyitón dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mondott beszédet. 


tovább » 

2013. október 11.

Bemutatkozik az NSKI – Nemzetegyesítés XXI. századi eszközökkelOktóberben Szász Jenő elnök vezetésével Kárpát-medencei bemutatkozó körútra indul a Nemzetstratégiai Kutatóintézet. A Felvidéken Dunaszerdahelyre és Kassára is ellátogatnak. A rendezvényeket az 1956-os ünnepre való megemlékezés jegyében magyarországi előadóművészek közreműködésével szervezik. 


tovább » 

2013. október 10.

Nevelés-oktatás határon innen és túlNevelés-oktatás határon innen és túl – címmel 2013. október 8-10-én Hajdúszoboszló adott otthont a 15. Országos Közoktatási Szakértői Konferenciának a Suliszervíz Oktatási és Szakértői Iroda és a Pedagógiai Intézet szervezésében. 


tovább » 

2013. október 10.

Nyirő József Kárpát-medencei irodalmi és műveltségi vetélkedőA Nyirő József Kárpát-medencei irodalmi és műveltségi vetélkedő döntőjére tizenkét csapat részvételével került sor Székelyudvarhelyen.


tovább » 

2013. október 4.

Fenntartható vidék – Rozsály és TúristvándiOktóber 3-án Jó gyakorlatok és modellek a Kárpát-medencében címmel rendezett szakmai konferenciát a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, ahol két szatmári település példáján keresztül vitatták meg a fenntartható falvak lehetőségeit. 


tovább » 

2013. szeptember 19.

Konferencia a székely gazdálkodás jövőjéről ÉnlakánHazai és magyarországi szaktekintélyek nyitották meg a Székely gazdálkodás régen és most címmel zajló háromnapos konferenciát Énlakán. Marelyin Kiss József, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet osztályvezetője kijelentette, a külhoni magyarsággal nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is szeretnének partnerséget kialakítani.


tovább » 

2013. szeptember 13.

Gyökerek, utak, jövők – az MTA pécsi konferenciájaA magyar nemzetközösség összehangolt fejlesztési programja megalkotásának és végrehajtásának fontosságát hangoztatta a külhoni magyar közösségek megmaradása, anyanyelvük ápolása érdekében Szász Jenő Pécsett. 


tovább » 

2013. szeptember 6.

Az egész Kárpát-medencében kell gondolkodniA haza fogalmát kell újradefiniálni. Ne csupán 93 ezer négyzetkilométerben gondolkodjunk, hanem az egész Kárpát-medencében – mondta a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke Kaposváron, a Kárpát-medence országaiból érkezett mintegy 200 fiatal részvételével megrendezett Magyar Ifjúsági Konferencián (MIK). 


tovább » 

2013. augusztus 14.

Kutatási területté nyilvánították a dél-hevesi falut
Élő paraszti udvart hoznak létre Átányban, hogy megmutassák a betonfalon kívül más világ is van. A tervek szerint őszre elkészül.


tovább » 

2013. augusztus 5.

Molnár György hálózatfejlesztési igazgató a Nemzetstratégiai Kutatóintézet működéséről, céljairólAz egész Kárpát-medencei magyarság érdekeltté válik abban a fejlesztési rendszerben, amelyet az év elején alapított Nemzetstratégiai Kutatóintézet tervez – nyilatkozta a Krónikának Molnár György, az intézmény hálózatfejlesztési igazgatója.


tovább » 

2013. július 22.

Százezer tankönyvvel segítenek a nemzetépítésbenA Szász Jenő vezette Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) közreműködésével a magyar Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) mintegy 100 ezer tankönyve jut el a határon túli, magyar nyelven oktató szak- és felnőttképzési intézményekbe.


tovább » 

2013. május 4.

Székely MajálisA Székely Majális egyre színesebb esemény a székelyföldi rendezvénysorozatok palettáján. Az V. Székely Majális már több mint kétezer látogatót vonzott.


tovább » 

2013. április 25.

Magyarkanizsa: A hő- és hangszigetelő szakemberek átvették diplomáikatA magyarkanizsai Oktatási és Művelődési Intézmény felnőttképzéssel foglalkozó részlege tavaly hazánkban egyedülálló projektre nyert támogatást: a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt pályázaton 600 ezer forintot ítéltek meg a Hő- és hangszigetelő szakember képzés című projektjüknek.


tovább » 

2013. április 25.

Molnár György a Nemzetstratégiai KutatóintézetbenBékéscsabai szakember kapott lehetőséget arra, hogy a miniszterelnök közvetlen irányítása alá tartozó Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) Kárpát-medencei hálózatfejlesztési tevékenységét kialakítsa és irányítása. Molnár György, aki húsz éven át volt a békéscsabai képző központ igazgatója, a felkérést elfogadta, mert úgy látja, hogy az a munka, amit Békéscsabán a kollégáival elindított, most nemzetstratégiai jelentőségűvé válhat.


tovább » 

2013. március 15.

Megemlékezés a 1848-1849-es forradalom és szabadságharcról MaroshévízenMaroshévízen is megemlékeztek az 1848-1849-es forradalom és szabadságharcról.
Az Urmánczy Nándor Egyesület által szervezett megemlékezés helyszíne a katolikus templom volt. 


tovább » 

2013. február 25.

A kommunista állambiztonsági múltat is ismerni kellImmár hagyomány, hogy a szombathelyiek is megemlékeznek a kommunizmus áldozatairól. Az idén tízéves Honderű Asztaltársaság által szervezett ünnepség résztvevői a Savaria Szálló előtt fáklyákkal gyülekeztek.


tovább » 

2013. február 22.

Bethlen Gábor Emlékülés2013. február 22-én Bethlen Gábor fejedelemmé választásának 400. évfordulója alkalmából tartottak emlékülést a Parlamentben.


tovább » 

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024