akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírarchívum > 2022

Hírarchívum - 2022

2022. december 2.
Iparirostkender-feldolgozó üzemet adtak át a magyar-ukrán határ melletti BarabásonIparirostkender-feldolgozó üzemet adtak át a magyar-ukrán határ melletti Barabáson

Iparirostkender-feldolgozó üzemet építettek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Barabáson, az európai uniós forrás segítségével, csaknem 594 ezer euróból (243 millió forint) megvalósított beruházást csütörtökön adták át a magyar-ukrán határ melletti községben.


tovább Iparirostkender-feldolgozó üzemet adtak át a magyar-ukrán határ melletti Barabáson

2022. december 1.
Ember és társadalom a 21. században: hálózatok, terek és határhelyzetekEmber és társadalom a 21. században: hálózatok, terek és határhelyzetek
IV. Interdiszciplináris konferencia a Kárpát-medencei magyarság társadalmi és gazdasági helyzetéről

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) és a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) közös szervezésében került sor a Kárpát-medencei magyar kutatók tanácskozására Nagyváradon. 


tovább Ember és társadalom a 21. században: hálózatok, terek és határhelyzetek

2022. november 18.
KONFERENCIA FELHÍVÁSKONFERENCIA FELHÍVÁS
IV. INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG HELYZETÉRŐL


tovább KONFERENCIA FELHÍVÁS

2022. november 14.
Udvarhelyszék NépviseletbenUdvarhelyszék Népviseletben

Egynapos tanácskozást szervezett a lövétei Zöld Erdély Egyesület által működtetett Népiskolában a Nemzet­stratégiai Kutatóintézet (NSKI). A pénteki esemény apropóját Mihály János történész alapötlete szolgáltatta, az az elképzelés, amely alapján az elmúlt évtizedben létrejöttek a Homoródmentén és a Sóvidéken a népviseleti találkozók.


tovább Udvarhelyszék Népviseletben

2022. november 11.
Aranyhintó, aranykardAranyhintó, aranykard

Székelyudvarhelyre látogatott dr. Kálmán Attila történész, aki kedd délután Magyar arisztokrácia Erdélyben címmel tartott előadást a Tamási Áron Gimnázium dísztermében.


tovább Aranyhintó, aranykard

2022. november 9.
Hazatértek az egyházi zászlókHazatértek az egyházi zászlók

Ünnepeltek a temesvári Milleniumi templomban: hazahozták azt a két, 19. század végén, a dualizmus korában készült egyesületi zászlót, amelyeket 2019 és 2020 között az anyaországban restauráltak. A Temesvár-gyárvárosi Katolikus Legényegylet zászlajának (1896, 1897) és a Temesvári Ruhakészítők zászlajának és zászlószalagjának (1895) felújításához a budapesti székhelyű Nemzetstratégiai Kutatóintézet nyújtott támogatást. A zászlók a koronavírus-járvány miatt értek csak most haza: október 30-án áldották meg őket a Pál József Csaba megyés püspök által celebrált szentmisén.


tovább Hazatértek az egyházi zászlók

2022. október 28.
Tudományos konferencia Fűrön a felvidéki magyarság értékrendjéről és kulturális változásairól Tudományos konferencia Fűrön a felvidéki magyarság értékrendjéről és kulturális változásairól

A Fórum Kisebbségkutató Intézet és a CP Polgári Társulás 2022. október 14-15-én kétnapos tudományos konferenciát tartott Fűrön A szlovákiai magyar közösség értékrendje és kulturális változásai címmel.


tovább Tudományos konferencia Fűrön a felvidéki magyarság értékrendjéről és kulturális változásairól

2022. október 7.
„Felejthetetlen az ő halálok!”„Felejthetetlen az ő halálok!”

Az 1849. október 6-án, Aradon kivégzett tizenhárom vértanú tábornokra emlékezett a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Nagysándor József utcai székházánál, majd az első független magyar kormány miniszterelnökére, a Budapesten kivégzett Batthyány Lajosra az örökmécsesnél.


tovább „Felejthetetlen az ő halálok!”

2022. október 6.
A nagybetűs Fény útjaA nagybetűs Fény útja

Teltház előtt nyílt meg Párkányi Raab Péter Kossuth-díjas szobrászművész és Sárba Katalin fotográfus, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársának fotókiállítása Budapesten, a Józsa Judit Galériában. Ünnepi köszöntőt Szász Jenő, az NSKI elnöke mondott.


tovább A nagybetűs Fény útja

2022. szeptember 28.
Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete – tíz éve a nagycsaládosok szolgálatában. Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete – tíz éve a nagycsaládosok szolgálatában.

2022. szeptember 24-én a Munkácsy Mihály Magyar Házban ünnepelte tízedik születésnapját a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE). A Nemzetstratégiai Kutatóintézetet a rendezvényen Kudlotyák Krisztina, az Intézet kárpátaljai munkatársa képviselte.


tovább Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete – tíz éve a nagycsaládosok szolgálatában.

2022. szeptember 14.
Gyermekrajzok Tamási Áronról a Józsa Judit GalériábanGyermekrajzok Tamási Áronról a Józsa Judit Galériában

Szeptember 13-án rendhagyó ünnepségnek adott otthont a Józsa Judit Galéria: a Nemzetstratégiai Kutatóintézet nyolcadik alkalommal meghirdetett rajz- és esszépályázatának Tamási Áronra vonatkozó díjnyertes alkotásaiból összeállított tárlat nyitotta meg kapuját a „belvárosi kicsi Erdélynek” is nevezett kiállítótérben.


tovább Gyermekrajzok Tamási Áronról a Józsa Judit Galériában

2022. szeptember 1.
A matyó népművészet hatása a matyóföldi települések turisztikai fejlődésére és a térségben élők identitásáraA matyó népművészet hatása a matyóföldi települések turisztikai fejlődésére és a térségben élők identitására


tovább A matyó népművészet hatása a matyóföldi települések turisztikai fejlődésére és a térségben élők identitására

2022. augusztus 30.
Szent Korona-emlékművet állítottak Zselízen az államalapítás ünnepénSzent Korona-emlékművet állítottak Zselízen az államalapítás ünnepén

Szent Korona-emlékművet állítottak Zselízen a Nemzetstratégiai Kutatóintézet közreműködésével, valamint a Csemadok és a zselízi DAC-drukkerek, YBS-tagok hozzájárulásából.


tovább Szent Korona-emlékművet állítottak Zselízen az államalapítás ünnepén

2022. augusztus 22.
A Magyar Hősök Arcképcsarnoka SzékelyudvarhelyenA Magyar Hősök Arcképcsarnoka Székelyudvarhelyen

Az államalapítás ünnepségeihez kapcsolódva a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumban került kiállításra Somogyi Győző, Kossuth-díjas grafikus és festő ikonosztáza. A megnyitó ünnepségen Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke mondott ünnepi beszédet.


tovább A Magyar Hősök Arcképcsarnoka Székelyudvarhelyen

2022. július 21.
Az a nemzet, amely bölcsőbe fektet, élni akar – a vándorbölcsőprogramról Tusványoson Az a nemzet, amely bölcsőbe fektet, élni akar – a vándorbölcsőprogramról Tusványoson

Gyermekvállalás, szülőföldön maradás a Székelyföldön címmel zajlott beszélgetés a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) vándorbölcsőprogramjáról Tusványos első napján, a Mikó Imre-sátorban. Az eseményen – rendhagyó módon – bölcsőátadás is történt, ezúttal egy ötödik gyermekét váró csíkszentmártoni család vehette át a bölcsőt születendő gyermekük számára.


tovább Az a nemzet, amely bölcsőbe fektet, élni akar – a vándorbölcsőprogramról Tusványoson

2022. július 12.
Részt vett a felvidéki Esterházy Közéleti Táborban a Nemzetstratégiai KutatóintézetRészt vett a felvidéki Esterházy Közéleti Táborban a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

2022. július 6–10. között a felvidéki Martoson első alkalommal került megrendezésre az Esterházy Közéleti Tábor, melynek célja, hogy szakmai továbbképzést biztosítson a nemzetpolitika, a történelem, a nemzetközi kapcsolatok, valamint a politikatudományok iránt érdeklődő magyarországi és külhoni magyar egyetemi hallgatóknak, doktoranduszoknak és fiatal kutatóknak.


tovább Részt vett a felvidéki Esterházy Közéleti Táborban a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

2022. június 30.
Budapesten adták át a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Diplomamunka Pályázatának díjaitBudapesten adták át a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Diplomamunka Pályázatának díjait

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet székházában került sor az Intézet által első alkalommal meghirdetett Diplomamunka Pályázat díjátadó ünnepségére. A Kárpát-medence különböző szegleteiből érkező díjazottak részére a nyereményeket Szász Jenő, az NSKI elnöke és Dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára adták át.


tovább Budapesten adták át a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Diplomamunka Pályázatának díjait

2022. június 30.
Utazik a Zászlók, ha lengenek… című kiállításUtazik a Zászlók, ha lengenek… című kiállítás

Vándorútra indult a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Zászlók, ha lengenek… elnevezésű pályázatának díjazott alkotásaiból rendezett kiállítás. Az elmúlt hónapokban Makón, Békéscsabán és Kétegyházán fogadták a közel száz alkotásból rendezett tárlatot.


tovább Utazik a Zászlók, ha lengenek… című kiállítás

2022. június 29.
A Nemzetstratégiai Kutatóintézet részvétele a Partiumi Keresztény Egyetemen megrendezett II. Nemzetközi Idegenforgalmi és Vendéglátói KonferenciánA Nemzetstratégiai Kutatóintézet részvétele a Partiumi Keresztény Egyetemen megrendezett II. Nemzetközi Idegenforgalmi és Vendéglátói Konferencián


tovább A Nemzetstratégiai Kutatóintézet részvétele a Partiumi Keresztény Egyetemen megrendezett II. Nemzetközi Idegenforgalmi és Vendéglátói Konferencián

2022. június 28.
A határon átívelő gazdaságfejlesztés újabb kézzelfogható eredménye a Kenderben a jövő című program keretében A határon átívelő gazdaságfejlesztés újabb kézzelfogható eredménye a Kenderben a jövő című program keretében

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a kassai D § D Group Invest s.r.o közös szervezésében került sor a „FUTURE IN HEMP – Kenderben a jövő” című Területi Akcióterv keretében – annak első beruházásaként – megvalósított varroda ünnepélyes átadására 2022. június 15-én, Kassán. Az NSKI részéről Nádasi László igazgató köszöntötte a résztvevőket.


tovább A határon átívelő gazdaságfejlesztés újabb kézzelfogható eredménye a Kenderben a jövő című program keretében

2022. június 24.
Gasztrokulturális örökségi helyszínek Gasztrokulturális örökségi helyszínek

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, az INTERREG Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alap keretén belül valósul meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, illetve a zselízi Sacher Polgári Társulás gasztrokulturális projektje.


tovább Gasztrokulturális örökségi helyszínek

2022. június 20.
Énlaka és Udvarhelyszék építészeti örökségeÉnlaka és Udvarhelyszék építészeti öröksége

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Akadémia Egyesület, illetve a székelykeresztúri Molnár István Múzeum közös szervezésében került sor június 15-én a Tamási Áron Gimnázium Nyirő József dísztermében Énlaka kulturális öröksége című kötet bemutatójára. A kiadvány az NSKI Kárpát-haza Könyvek sorozatában jelent meg 2020-ban, nyilvános bemutatását a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások akkor nem tették lehetővé.


tovább Énlaka és Udvarhelyszék építészeti öröksége

2022. június 10.
Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás pályázat 2022Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás pályázat 2022
Eredményhirdetés


tovább Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás pályázat 2022

2022. június 7.
Székelyföldi Vándorbölcső ProgramSzékelyföldi Vándorbölcső Program

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által gondozott Székelyföldi Vándorbölcső Program újabb eseményére Székelyudvarhelyen, a Bethlen-negyedi III. Református Egyházközségben került sor.


tovább Székelyföldi Vándorbölcső Program

2022. június 3.
Második alkalommal rendeztek nemzetközi konferenciát Orfűn a vidéki örökségi értékekről Második alkalommal rendeztek nemzetközi konferenciát Orfűn a vidéki örökségi értékekről

Az Orfűi Turisztikai Egyesület és a Dél-dunántúli Lovas Egyesület főszervezésében valósult meg 2022. május 26-28-án Az elmélet és a jógyakorlat találkozása című, a vidéki örökségi értékek jelentőségére rámutató nemzetközi konferencia. A két nap során több Kárpát-medencei vonatkozású téma is terítékre került. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – társszervezőként – saját szekcióval is hozzájárult a konferencia sikeréhez.


tovább Második alkalommal rendeztek nemzetközi konferenciát Orfűn a vidéki örökségi értékekről

2022. június 2.
Tudományos konferencia Kolozsváron a nemzetpolitikáról

Az anyaállami politika keretezése: nyilvános színtér és tudományos viták. Közép-Kelet-Európa és Magyarország” címmel rendezett tudományos konferenciát a kolozsvári Nemzeti Kisebbségkutató Intézet és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2022. május 26-27-én, a kincses városban. A kétnapos nemzetközi tanácskozás a határon túli kisebbségekkel rendelkező anyaállamok (kin-state) nemzetpolitikáinak vizsgálatát állította a középpontba. A rendezvényen a Nemzetstratégiai Kutatóintézet részéről Schwarcz Gyöngyi osztályvezető tartott előadást.


tovább Tudományos konferencia Kolozsváron a nemzetpolitikáról

2022. május 25.
Terei György: Erődített helyek a Felvidéken és KárpátaljánTerei György: Erődített helyek a Felvidéken és Kárpátalján

Megjelent a Felvidék és Kárpátalja erődített helyei című kétkötetes várkataszter recenziója a Honismeret folyóiratban. 


tovább Terei György: Erődített helyek a Felvidéken és Kárpátalján

2022. május 25.
Lampl Zsuzsanna: Sokrétű nyomozásLampl Zsuzsanna: Sokrétű nyomozás

Megjelent a Kárpát-haza Szemle 2021/1–2. számának recenziója a Fórum Társadalomtudományi Szemlében


tovább Lampl Zsuzsanna: Sokrétű nyomozás

2022. május 25.
Ungváron és Nagydobronyban díjazták a Magyar zászló és címer rajz- és esszépályázat kárpátaljai különdíjasaitUngváron és Nagydobronyban díjazták a Magyar zászló és címer rajz- és esszépályázat kárpátaljai különdíjasait

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – a magyar zászló és címer március 16-i emléknapjának megünneplése alkalmából – idén is sikeresen bonyolította le rajz- és esszépályázatát. A márciusi budapesti díjátadót követően ezúttal Ungváron és Nagydobronyban vehették át a kárpátaljai díjazottak nyereményeiket Magyarország Ungvári Főkonzulátusának munkatársaitól.


tovább Ungváron és Nagydobronyban díjazták a Magyar zászló és címer rajz- és esszépályázat kárpátaljai különdíjasait

2022. május 16.
Magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai fejlesztési központok szerepe a sajátos nevelési igényű gyermekek életminőségének javításában


tovább Magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai fejlesztési központok szerepe a sajátos nevelési igényű gyermekek életminőségének javításában

2022. május 4.
NSKI Diplomamunka pályázat 2021-2022NSKI Diplomamunka pályázat 2021-2022
Eredményhirdetés


tovább NSKI Diplomamunka pályázat 2021-2022

2022. április 30.
Online adatbázisban is elérhetővé válnak egyes felvidéki kerületek várai, erődített helyei Online adatbázisban is elérhetővé válnak egyes felvidéki kerületek várai, erődített helyei

2018-ban jelent meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kiadásában az a hiánypótló várkataszter, melyben Karczag Ákos és Szabó Tibor – Erdély, Partium és a Bánság után – Felvidék és Kárpátalja várait, erődített helyeit foglalta kötetbe. A mintegy másfélezer oldalas, tudományos igényességgel elkészített adattár nagyon pozitív fogadtatásban részesült a szakma részéről, ezért több ízben is felmerült az igénye annak, hogy az összegyűjtött anyagot online adatbázisban is elérhetővé tegyék. Ehhez kínált lehetőséget az INTERREG VA Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja, amelynek a támogatásával megvalósulhatott Pozsony, Nagyszombat és Nyitra kerületek várainak, erődített helyeinek adatbázisba rendezése és a világhálón való közzététele magyar és szlovák nyelven egyaránt.


tovább Online adatbázisban is elérhetővé válnak egyes felvidéki kerületek várai, erődített helyei

2022. április 29.
Az Óperenciás tengeren túl – Magyar identitás a diaszpórábanAz Óperenciás tengeren túl – Magyar identitás a diaszpórában

Különleges könyvbemutatót tartottak tegnap este a Polgári Magyarországért Alapítvány székházában. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke a magyar nemzetpolitika mélyebb összefüggéseiről is beszélt Bába Szilvia Az Óperenciás tengeren túl – Magyar identitás a diaszpórában címmel megjelent doktori értekezésének bemutatása kapcsán.


tovább Az Óperenciás tengeren túl – Magyar identitás a diaszpórában

2022. április 11.
Egy múlt, egy örökség – két nemzet: Pozsony, Nagyszombat és Nyitra kerületek erődített helyeiEgy múlt, egy örökség – két nemzet: Pozsony, Nagyszombat és Nyitra kerületek erődített helyei

2022. április 7-én tartották az SK/HU/WETA/2101/4.1/015 azonosítószámú, „Egy múlt, egy örökség – két nemzet: Pozsony, Nagyszombat és Nyitra kerületek erődített helyei” című projekt nyitórendezvényét a felvidéki Martoson.


tovább Egy múlt, egy örökség – két nemzet: Pozsony, Nagyszombat és Nyitra kerületek erődített helyei

2022. április 1.
A sorsszobrok újra aktuálisak – Negyvenévnyi alkotómunkát tár elénk Matl Péter életműalbumaA sorsszobrok újra aktuálisak – Negyvenévnyi alkotómunkát tár elénk Matl Péter életműalbuma

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány közös szervezésében került sor 2022. március 31-én, az NSKI Nagysándor József utcai székházában Matl Péter Munkácsy Mihály-díjas kárpátaljai szobrászművész életmű albumának ünnepélyes bemutatójára. A közelmúltban megjelent kötet a művész életútjának eddigi állomásait, fontosabb sarokköveit, alkotásait mutatja be közel 300 oldalon keresztül.


tovább A sorsszobrok újra aktuálisak – Negyvenévnyi alkotómunkát tár elénk Matl Péter életműalbuma

2022. március 18.
Magyar zászló és címer rajz- és esszépályázat – díjátadó és kiállítás BudapestenMagyar zászló és címer rajz- és esszépályázat – díjátadó és kiállítás Budapesten

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – a magyar zászló és címer március 16-i emléknapjának megünneplésére – immár nyolcadik alkalommal hirdette meg rajz- és esszépályázatát a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára. A nyertes pályamunkák alkotóit és szerzőit egy ünnepélyes díjátadó keretében díjazták március 17-én, Budapesten.


tovább Magyar zászló és címer rajz- és esszépályázat – díjátadó és kiállítás Budapesten

2022. március 16.
Az Óbudai Egyetem küldöttsége Székelyudvarhelyen ünnepelte március 15-étAz Óbudai Egyetem küldöttsége Székelyudvarhelyen ünnepelte március 15-ét

Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektorának vezetésével a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központot látogatta meg a küldöttség. A delegációt Szász Jenő, a fogadó intézményt működtető Székelyudvarhelyért Alapítvány, illetve a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke fogadta.

 


tovább Az Óbudai Egyetem küldöttsége Székelyudvarhelyen ünnepelte március 15-ét

2022. március 7.
A szeretet megnyitja a szíveket – adományokat juttat el Kárpátaljára a Nemzetstratégiai KutatóintézetA szeretet megnyitja a szíveket – adományokat juttat el Kárpátaljára a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Több mint 12 millió forint értékben ezer-ezer darab – tartós élelmiszereket és higiéniai eszközöket tartalmazó – csomagot juttat el a Kárpátalján élő, rászoruló emberek számára a Nemzetstratégiai Kutatóintézet. A jótékonysági gyűjtésből származó felajánlást szombaton, Beregdarócon, sajtótájékoztató keretében adták át a határon túli egyházak képviselőinek.


tovább A szeretet megnyitja a szíveket – adományokat juttat el Kárpátaljára a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

2022. február 2.
VIII. Budapesti Székely Bál a Pesti VigadóbanVIII. Budapesti Székely Bál a Pesti Vigadóban

2022 január 29-én, szombaton, nyolcadik alkalommal került sor – a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szervezésében – a Budapesti Székely Bálra, amelynek kedvezményezettje a néhai Kelemen Levente oklándi unitárius lelkész által létrehozott Ábel a Székelyföldi Gyermekekért Alapítvány, fővédnöke pedig Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke volt.


tovább VIII. Budapesti Székely Bál a Pesti Vigadóban

2022. január 28.
Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás pályázat 2022Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás pályázat 2022

 


tovább Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás pályázat 2022

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
Hírek
2024. június 20.
VI. INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG HELYZETÉRŐL

Konferencia felhívás


2024. június 20.
Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2024

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a korábbi évekhez hasonlóan, pályázatot hirdet tudományos kutatók és doktoranduszok részére, magyar nemzetstratégiai témájú tudományos művek alkotására.


2024. június 20.
NSKI Diplomamunka pályázat 2023-2024

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet idén is pályázatot hirdet alap- és mesterszakos felsőoktatási hallgatók részére, nemzetstratégiai jellegű vagy jelentőségű témakörben készült kiemelkedő diplomamunkák jutalmazására.


összes hír >>
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu